Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Onkologi, Läkare onkologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Onkologi bedriver högspecialiserad vård inom allmän- och gynekologisk onkologi och är ett högkvalitativt regionalt centrum för sjukvård, forskning, utveckling och utbildning.

Onkologiverksamheten är i expansion och utveckling med ett ökat ansvar för icke-kirurgisk cancerbehandling i hela regionen. Verksamheten är från och med 2013 indelad i tre team och har cirka 350 medarbetare. Inom verksamheten finns idag tre slutenvårdsavdelningar och hela regionens strålbehandling med linjäracceleratorer placerade både på SU/Sahlgrenska sjukhuset och på Södra Älvsborgs Sjukhus. All brachyterapi (närbestrålning) sker på SU/Sahlgrenska sjukhuset.

Öppenvårdsmottagningar och dagvårdsenheter är viktiga nav i verksamheten. Onkologisk rehabilitering utgår från verksamheten med ett dedikerat kompetenscentrum med forskningsinriktning. En stor klinisk prövningsenhet med kompetens och resurser för forskning och utveckling finns inom verksamheten samt ett nära samarbete med Sahlgrenska Akademin. Onkologi är en del av område 5 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Område 5 innehåller för övrigt opererande specialiteter, vilket ger möjligheter till utveckling och samarbete kring cancervården.

Om tjänsten

Gynekologisk onkologi är en tilläggsspecialitet och som gynekologisk onkolog ansvarar du för både medicinsk onkologi och strålbehandling för aktuella diagnosgrupper i hela regionen. Att arbeta som gynekologisk onkolog innebär också många praktiska moment som brachyterapi, palpation i narkos, ultraljudsundersökningar och ascitestappningar med mera.

ST-tjänsten är en utbildningstjänst, vilket innefattar olika delmoment både vad gäller medicinsk onkologi och strålbehandling. Du kommer att knytas till det gynonkologiska teamet, men också vara en del av klinikens ST-grupp vilket innefattar cirka 25 medarbetare.

Som specialistläkare kommer du att utföra arbetsuppgifter inom medicinsk onkologi för patienter med gynekologisk cancer. Du kommer att tillhöra team 3 som omfattar 15 specialistläkare inom allmänonkologi eller gynonkologi och som arbetar med diagnosgrupperna gynekologisk eller urologisk cancer, melanom och sarkom.

Goda möjligheter finns för forskning liksom undervisning, båda ska vara en naturlig del i din roll som gynekologisk onkolog. Som nära samarbetspartner, både på sjukhuset och i regionen, är de gynekologer på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och i regionen som också finns med i teamet runt patienten.

Om dig

För ST-tjänsten söker vi i första hand dig som är gynekolog, vilket innebär att utbildningstjänsten omfattar 2 år. Om du är legitimerad läkare kommer utbildningstjänsten innefatta 5 + 2 år.

Det är önskvärt att du som specialistläkare har en bakgrund inom gynekologisk onkologi eller allmänonkologi motsvarande 2 år. Du bör även ha vana av medicinsk onkologi för patienter med gynekologisk cancer. Vi söker dig med ett intresse för onkologi och särskilt med fokus på gynekologisk onkologi. Du ska kunna arbeta i team och ha god förmåga till samarbete, samt gärna intresse för att utveckla och tänka vårdprocesser utifrån patientperspektiv med fokus på värde och effektivt resursutnyttjande. Forskningsintresse är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1537
Kontakt
  • Sektionschef, Lars Ny, 070-020 61 98
  • Tillförordnad ST-chef, Jennie Aust, 073-322 37 65
  • Gynonkolog, Karin Bergmark 031-342 87 52, Regional studierektor, Sofia Heyman 031-342 79 42
Publicerat 2018-02-26
Sista ansökningsdag 2018-03-12

Tillbaka till lediga jobb