Habilitering & Hälsa, Habiliteringen, Frölunda

Habilitering & Hälsa erbjuder förebyggande och behandlande insatser samt hjälpmedel till personer som har varaktiga funktionsnedsättningar. Ett tvärprofessionellt arbete som bidrar till ökad delaktighet i samhället. Vi erbjuder dessutom teckenspråkstolk och andra tolktjänster. Patientnära forskning ingår i vårt förbättringsarbete. Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans skapar vi möjligheter!

Beskrivning
Habiliteringen Frölunda - barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har utvecklingsrelaterade eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar såsom autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk, psykologisk och psykosocial kompetens. På vår mottagning arbetar flera psykologer som är nya i professionen och flera som har lång erfarenhet och bred kompetens inom yrket.
Vi söker nu två psykologer på heltid.

Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hoh
Verksamheten tar även emot studenter för handledning.

Arbetsuppgifter
Arbetet utförs utifrån barnets och familjens behov och innebär utrednings- och behandlingsarbete samt konsultation och rådgivning till personer i barnets närmiljö. Psykologen har också en viktig uppgift i att ge information om och hjälpa patienten att öka sin kunskap om sin funktionsnedsättning. Arbetet ställer stora krav på självständighet och flexibilitet och sker i nära samverkan med kommuner, primärvård och regionvård. Insatserna ges individuellt eller i grupp under avgränsade perioder. Arbetet är variationsrikt. Som psykolog ingår du i ett habiliteringsteam på arbetsplatsen. Du erbjuds introduktion, kollegial handledning samt professionell utveckling tillsammans med andra psykologer inom Habilitering & Hälsa. Handledning till psykologstudenter och PTP-psykologer kan förekomma i tjänsten. Extern handledning erbjuds.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara legitimerad psykolog och ha flera års yrkeserfarenhet och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Kunskap och erfarenhet av testning, neuropsykologi och kognitiv beteendeterapi är meriterande liksom erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av arbete med barn i förskoleåldern. Eftersom jobbet innebär att du samarbetar med föräldrar, olika yrkesgrupper och andra vårdgivare, ställs stora krav på social kompetens och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6698
Kontakt
  • Kerstin Sjöbratt, habiliteringschef , 0703-05 33 66
  • Anders Alnesten, habiliteringschef, 031-342 00 28
  • Karin Lundqvist, psykolog, 031-342 00 66
  • Anne-Marie Holmström, psykolog, 031-342 00 43
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Psykologförbundet,, 070-508 67 81
Publicerat 2017-10-13
Sista ansökningsdag 2017-11-06

Tillbaka till lediga jobb