Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Strategisk planering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård. Vi bedriver vår verksamhet på Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset, Mölndals sjukhus, Rågården samt på många öppenvårdsmottagningar i Göteborgsområdet och har cirka 17 000 medarbetare.

Om verksamheten

Nyligen har en omorganisation genomförts inom Gemensam administration där en ny verksamhet för strategisk planering bildats. Verksamheten består av tre sektioner varav sektionen för kapacitetsplanering, analys och allmän projektledning är en dem. Därutöver ingår Resursplaneringsenheten samt SU-strategiska projekt (övergripande projektledare).Sektionen för kapacitetsplanering, analys och allmän projektledning består i nuläget av 14 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Sjukvården ställs ständigt inför nya och stora utmaningar, såsom ökande sjukvårdskostnader och förändrade och ökade vårdbehov i befolkningen. För att kunna bemöta denna typ av utmaningar arbetar sjukvården alltid för att optimera vårdprocesser och att vara väl förberedd för framtiden.

Som kvantitativ analytiker kommer du att arbeta med strategiska och framåtblickande frågeställningar inom hälso- och sjukvård. En stor del av arbetet omfattar hantering av stora datamängder, matematiska simuleringar och prediktiv modellering, men även mer generell problemlösning och kvalitativ analys. Ett nyckelord för enheten är utveckling, vilket innebär att stora krav ställs på ett innovativt tankesätt inom analys och förmåga att hitta vägar framåt även om inte de analytiska underlagen är kompletta. Att utveckla och därefter standardisera analytiska metoder, verktyg och arbetssätt kommer också att tillhöra dina uppgifter.

Förutom de rent kvantitativa analyserna ansvarar enheten även för genomförande och ledning av sjukhusövergripande, och strategiskt prioriterade, projekt. Detta innebär att du kommer att utveckla din kompetens inom projektarbete och projektledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk högskoleutbildning med kandidatexamen eller högre. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet inom programmering och numerisk analys. Det är meriterande om du har kunskaper inom databasprogrammering och/eller matematisk statistik.  

Som person är du flexibel, har mycket god samarbetsförmåga och kan snabbt anpassa dig efter förändrade förutsättningar i arbetet. Din förmåga att tänka innovativt och lösa problem där det inte finns kända metoder och anvisningar värderas högt. Du är leveransinriktad och tar stort ansvar över dina arbetsuppgifter. I övrigt så har du god social kompetens och kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Anställning

Anställningsformen är tillsvidareanställning, heltid.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6318
Kontakt
  • Enhetschef, Marie Lindh , 073 - 688 93 00
Facklig företrädare
  • Vision, Eva Rudén, 070 - 082 22 78
  • Vårdförbundet, Carina Rautalin, , 072 - 717 12 46
  • Kommunal, Karin Andersson, 031 - 342 78 23 , Saco, Maud Eriksson, 031 - 343 48 91
Publicerat 2017-09-21
Sista ansökningsdag 2017-10-12

Tillbaka till lediga jobb