Habilitering & Hälsa, Hörsel Syn Tolk, Synverksamheten Skövde

Habilitering & Hälsa erbjuder förebyggande och behandlande insatser samt hjälpmedel till personer som har varaktiga funktionsnedsättningar. Ett tvärprofessionellt arbete som bidrar till ökad delaktighet i samhället. Vi erbjuder dessutom teckenspråkstolk och andra tolktjänster. Patientnära forskning ingår i vårt förbättringsarbete. Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans skapar vi möjligheter!

Beskrivning
Synverksamheten arbetar med habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning i alla åldrar. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för personer med synnedsättningar att kunna leva ett gott liv och nå full delaktighet i samhället utifrån egna val. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi utgår ifrån patientens unika behov. I teamet samarbetar kurator, optiker, synpedagog, IKT-tekniker, IKT-utbildare samt administrativ personal.
Nu söker vi en kurator till vårt team och vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater.
Verksamheten tar även emot studenter för handledning.

Arbetsuppgifter
Du, som kurator, kommer att arbeta i både barn- och vuxenteamet. Kuratorns huvudsakliga arbetsuppgifter i barnteamet är att genom tidiga insatser, själv eller tillsammans med synpedagog, bistå barn och föräldrar med stödjande, stärkande och strukturerande psykosociala samtal. Som en del i det psykosociala stödet verkar kuratorn för att förebygga ohälsa och främja för ett gott föräldraskap.
Kuratorns arbetsuppgifter i vuxenteamet innefattar psykosociala utredningar och behandlingsarbete i forma av stödsamtal, krisbearbetning och personlig rådgivning. I arbetet ingår också information om samhällets stödåtgärder och samverkan med andra samhällsinsatser. Vi arbetar både med individuella insatser och i grupper.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom med grundläggande utbildning i psykoterapi gärna med KBT inriktning. En merit är erfarenhet av samtalsgrupper. Arbetet ställer kvar på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god förmåga till samarbete och ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Intervjuer kommer ske löpande under rekryteringen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6251
Kontakt
  • Eva Bjuke, enhetschef,, 070-557 95 49
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR,, 070-255 49 19
  • Annica Hagman, Vision,, 0700-82 23 00
Publicerat 2017-09-14
Sista ansökningsdag 2017-10-30

Tillbaka till lediga jobb