Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 4, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Om verksamheten

Klinisk kemi är ett ackrediterat verksamhetsområde som bedriver universitetssjukvård. Vid Klinisk kemis laboratorier arbetar drygt 400 personer representerade av bland annat yrkeskategorierna biomedicinsk analytiker, kemist, datoringenjör och läkare. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom att analysera patientprover från olika kroppsvätskor bland annat blod, urin och cerebrospinalvätska samt tolkning av analyssvar. Vi utför också analyser i utvecklings- och forskningssyfte genom vår studiesektion och bedriver egen forskning i samarbete med akademin. Klinisk kemi utför drygt 8 miljoner analyser per år. Den övervägande delen av proverna kommer från sjukhuset och närliggande vårdgivare inom Västra Götalandsregion (VGR). Vi tar också emot prover från övriga Sverige och andra länder.

Verksamheten är uppdelad i 13 enheter som utför det som grovt kan kategoriseras som volym- och specialanalyser. Enheterna är var för sig teknologiskt och processmässigt komplexa samt av stor vikt i en väl fungerande sjukvårdskedja. Vi söker nu en enhetschef till en nyskapad enhet - Kromatografiska specialanalyser - som är ett resultat av en uppdelning av en av våra större enheter.

Den nya enheten befinner sig i en intensiv utvecklingsfas där automation, masspektrometri och kommunikation med övriga aktörer i vårdkedjan ligger i fokus, samtidigt som enheten skall leverera ett par hundra tusen analyssvar per år till sjukvården. Enheten är mycket väl utrustad för att bemöta framtida utveckling och har idag cirka 30 stycken stolta, mycket kapabla medarbetare som är kemister (varav 4 är disputerade), biomedicinska analytiker och kemiingenjörer.

Om arbetsuppgifterna

Som Enhetschef kommer du ha huvudansvaret för verksamhet, personal, ekonomi samt arbetsmiljö på enheten. Du kommer också att hålla i utvecklings- och lönesamtal för direktrapporterande personal. Chefskapet innebär att du tillsammans med dina medarbetare jobbar fram arbetssätt som är mest effektivt för hela klinisk kemi. Detta ställer höga krav på din förmåga att skapa tillit och engagemang bland medarbetare, samt att främja ett samarbetsklimat både inom enheten och med övriga enheter. Du är direkt underställd Verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsstruktur, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Ditt arbete som chef kan kombineras med eventuella egna ansvarsområden. Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

För att passa för tjänsten vill vi att du har högskoleutbildning inom ett relevant område, exempelvis analytisk kemi, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du är/har:
-disputerad
-masspektrometri-/kromatografikunnig
-erfarenhet av klinisk diagnostisk verksamhet 
-chef eller tydlig ledarerfarenhet

V
i söker dig som vill fortsätta utvecklas som chef och som brinner för utmaningar vad gäller såväl verksamhets- som medarbetarutveckling. Du har en utomordentligt kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på engelska som på svenska. Du har en god digital vana. Vidare har du god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/4880
Kontakt
  • Verksamhetschef, Suzanne Iverson , 070 - 085 27 85
Facklig företrädare
  • SACO, Henrik Ryberg, henrik.ryberg@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070 - 264 94 70
  • Kommunal, Maria Ehn, 031 - 342 24 25
Publicerat 2017-07-03
Sista ansökningsdag 2017-08-13

Tillbaka till lediga jobb