Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Klinisk neurofysiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Klinisk Neurofysiologi (KNF) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en del av verksamhetsområde Neurosjukvård som bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk Neurofysiologi.

KNF har ett regionalt uppdrag och ett nära samarbete med övriga sjukhus inom Västra Götalandsregionen. KNF är en sammanhållen enhet med läkare, Biomedicinska analytiker (BMA) och ingenjör. Enheten har också ett omfattande utbildnings-och forskningsuppdrag i nära samarbete med Sahlgrenska Akademin och Chalmers Tekniska Högskola.

Arbetsbeskrivning

Klinisk neurofysiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset har förutom de rutinmässiga EEG-, neurografi- och EMG-verksamheterna välutvecklad avancerad och subspecialiserad diagnostik inom epilepsikirurgi, immunologiska neuropatier och encefalopatier, IVA- och neonatalmonitorering, intraoperativ spinal och cerebral funktionsmonitorering inklusive vakenoperationer, NBS och retinal synelektrofysiologi. Förutom verksamhet dagtid under vardagar bedrivs också jourverksamhet på distans dagtid under lördag, söndag och helgdagar.

Vår mångårige medarbetare, Vårdenhetsöverläkare (VÖL), går under hösten i pension och vi söker dig som är klinisk neurofysiolog och som kan bidra till arbetet på avdelningen som specialist. Vi är speciellt intresserade av dig som kan tänka dig att ta uppdraget som Vårdenhetsöverläkare (VÖL). Som VÖL är du medicinskt ansvarig för enheten och fungerar som arbetsledare för de läkare som tjänstgör på enheten. Arbetsuppgifterna är stimulerande med mycket ansvar och möjlighet att påverka och utveckla arbetet på avdelningen. I uppdraget som VÖL ingår att följa och utveckla avdelningens arbete i linje med nationella och regionala riktlinjer. Under senare tid har verksamheten på KNF präglats mycket av förändrings- och utvecklingsarbete och som VÖL kommer du att spela en viktig roll i detta arbete tillsammans med sektionsledare för BMA och enhetschef.

Tjänsten innebär en tillsvidaretjänst som specialistläkare eller överläkare med ett tidsbegränsat uppdrag som Vårdenhetsöverläkare (VÖL).

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistläkare inom Klinisk Neurofysiologi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning, utvecklingsarbete och medicinskt ansvar.

Ditt arbetssätt bör präglas av omdöme, initiativtagande, tydlig kommunikation och god samarbetsförmåga. Du är lösningsorienterad och delar gärna med dig av dina kunskaper för att få andra att växa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Hösten 2016
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2016/3480
Kontakt
  • Enhetschef, Kicki Blahó , 031-342 79 05
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Överläkare Karin Båtelson , 0702-48 18 78
Publicerat 2016-06-15
Sista ansökningsdag 2016-08-07

Tillbaka till lediga jobb