Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning:
Hos oss får du en chans att göra skillnad och bidra till utveckling. På våra anläggningar utbildas nästa generation inom de gröna näringarna. Heltidsmentorer är en nyckelroll för elevernas framgång i studieresultat och att känna trygghet. Vi söker dig som vill arbeta nära eleverna. Du kommer arbeta som en av två heltidsmentorer på skolan. Vi arbetar utifrån målen ökade kunskapsmål och ökad andel elever med fullföljda studier.

På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning med kor, grisar och får samt storskalig och småskalig ekologisk trädgårdsodling. Synliga cirkulära hållbara kretslopp jobbar skolan och gården med och för. Det finns också en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt från ormar och reptiler till gnagare och fåglar. På Sötåsen finns helt enkelt det mesta inom djur och natur.

Här kan gymnasieelever läsa Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk, Djurvård och Trädgård med totalt 6 olika yrkesutgångar. Vi driver vårt eget skollantbruk där eleverna får utvecklas och lära sig på riktigt.  Det finns ca 190 gymnasieelever på Sötåsen där flertalet bor på skolans internat. Här finns också anpassade gymnasieskolan och programmet för Skog, Mark och Djur (SMD). Det bedrivs också vuxenutbildning på skolan inom hund och trädgård. På Sötåsen utbildas nästa generation ungdomar inom den gröna näringen och vi strävar alltid efter att ligga i framkant med ny teknik såsom GPS och hållbara arbetssätt. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling av den gröna näringen.

Arbetsuppgifter:

  • Du arbetar som mentor för elever på gymnasiet
  • Du ska ingå och samverka med andra lärare i arbetslaget
  • Du har kontakt med vårdnadshavare och utvecklingssamtal
  • Du ska medverka i skolans uppbyggnad och utbildningens utveckling

Kvalifikationer:
För att lyckas i uppdraget som mentor tror vi att olika utbildningsbakgrunder kan vara möjliga. Du ska dock ha eftergymnasiala studier som ex lärarutbildning, socionom-eller socialpedagogexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete inom gymnasieskola eller liknande uppdrag.

En stor del av din tjänst handlar om kommunikation och du bör vara bra på att möta människor i olika situationer. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Grundläggande IT-kunskap och B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Villkor:
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. Tillträde 5 augusti eller enligt överenskommelse. För att få en anställning inom vår skolverksamhet ska ett utdrag ur belastningsregister uppvisas, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete  sker löpande så sök redan idag och senast 16 juni. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 augusti eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2683
Kontakt
  • Marie Kron, rektor , 073-7350479
Facklig företrädare
  • Johan Sipola, Sveriges lärare, 072-5108483
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb