Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Medicin barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Drottning Silvias Barnsjukhus är ett av Europas ledande tillika kompletta barnsjukhus. 2022 vann Barnsjukhuset det prestigefyllda arkitektpriset ”European Healthcare Design Awards i kategorin Interior Design and the Arts”. Utformningen av nya barnsjukhuset är grundat på forskning om läkande och trygga miljöer i vården samt på FNs barnkonvention. Drottning Silvias barnsjukhus tillhör världens mest avancerade hightechmiljöer med egen robot som första barnsjukhus i Sverige. Här bedrivs också avancerade medicinska behandlingar med ett Nordiskt ATMP centrum för barn och med landets främsta prövningsenhet för barn. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är landets bästa avseende klinisk forskning – något som också medfört att Barnsjukhuset hittills driver vård inom 19 NHV uppdrag i vilka verksamheterna i gott samarbete driver utvecklingen framåt och omställningen mot framtidens sjukvård.

Verksamhetsområde Medicin barn inom Drottning Silvias barnsjukhus bedriver läns-, region- och högspecialiseradvård för barn från 0 till 18 år. I verksamheten arbetar 450 medarbetare. Verksamheten baseras på en hög allmänpediatrisk kompetens och är ett kunskapscentrum för nationell högspecialiserad vård.

Verksamheten innefattar två slutenvårdsavdelningar, en avdelning för dagsjukvård och ett flertal högspecialiserade öppenvårdsmottagningar med profilområden organtransplantation, gastroenterologi, hepatologi, nutrition, metaboliska sjukdomar, allergi, cystisk fibros, lungmedicin, nefrologi, endokrinologi, obesitas, diabetes, immunologi och reumatologi. Vidare ingår en stor akutmottagning för barn och en dietistmottagning.

Inom Drottning Silvias barnsjukhus arbetar vi tillsammans för och med hela familjen. Verksamheten arbetar aktivt med kvalitet, patientsäkerhet och utveckling av vårdprocesser och arbetssätt. Forskning, utveckling och utbildning är mycket viktiga delar av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder utbildning och utveckling inom ramen för Sahlgrenska Universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsutvecklingsprogram.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för Område 1 som består av Kvinnosjukvård och Drottning Silvias barnsjukhus. Området är ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusets sex områden. Som verksamhetschef kommer du att vara direkt underställd områdeschefen. Förutom verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar förväntas du tillsammans med din ledningsgrupp driva utveckling inom vård, utbildning, utveckling och forskning. Ett gott samarbete med övriga verksamheter både internt och externt är en förutsättning för att barnen ska få bästa möjliga vård. Andra uppdrag inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen kan också komma att ingå.

Om dig

Vi söker dig som är läkare med chef- och ledarskapserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Du är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll och har god självkännedom. Vidare har du god kommunikativ förmåga och kompetens att ta dig an såväl kortsiktiga frågor som att blicka framåt med visioner för den moderna barnsjukvården. Du har ett intresse för utbildning som sker i nära samarbete med Sahlgrenska akademin. Du har även kompetens och förståelse för forsknings- och utvecklingsfrågor.

Akademisk bakgrund såsom forskarutbildning och med dr examen är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2446
Kontakt
  • Områdeschef, Kate Abrahamsson, 0708955384
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Deréus, 0700824016
  • Vision, Christina Lilja-Ingvarsson, 0722042037
  • SACO, Sara Persson, 0313434138
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb