Folktandvården, Specialistkliniken för endodonti, Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Beskrivning
Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götalandsregionen vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning. I samarbete med Institutionen för odontologi vid Sahlgrenska akademin satsar vi på framtidens tandvård genom att bedriva patientnära forskning.

Specialisttandvården och utbildningsklinikerna i Göteborg, belägna på Odontologen, utgör Folktandvårdens universitetstandvård. Det innebär att kliniken deltar aktivt i grundutbildning av tandläkare och tandhygienister, medverkar i odontologisk forskning och är en del av att utveckla tandvården i hela regionen

På specialistkliniken för Endodonti i Göteborg bedriver vi en omfattande patientverksamhet inom endodontins alla områden. Även forskning, undervisning, kompetensutveckling samt ständiga förbättringar är viktiga delar av klinikens arbete.

Kliniken har 25 medarbetare och 6 behandlingsrum. Våra öppettider är måndag till fredag 7:30- 16:15. Klinikens huvudsakliga uppdrag är att behandla patienter på remiss. En del av uppdraget ägnas också åt konsultationer till och i allmäntandvården både genom fysiska samt digitala möten. Kliniken deltar också i undervisningen på Tandläkarprogrammet. Vi tar emot remisser med frågeställningar som berör utredning och behandling inom det endodontiska panoramat.

På kliniken arbetar vi i en positiv anda där teamarbete och utveckling av verksamheten är naturliga inslag. Vi är nyfikna och tycker det är spännande med utmaningar och nytänkande. Vi strävar efter att engagera alla medarbetare i klinikens utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter
Som specialisttandläkare hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ge högkvalitativ vård till remisspatienter, ge stöd till vårdgivare i form av konsultationer och utbildning samt utveckla den endodontiska vården. I uppdraget ingår också klinisk handledning och undervisning.

Kvalifikationer
Specialisttandläkare i endodonti. ST-tandläkare i endodonti i slutet av sin utbildning är också välkommen att söka.

Vi ser gärna att du har intresse av att vara aktiv i den kliniska handledningen av ST-tandläkare.
Vi tycker därför att det är viktigt att du har stort intresse för klinisk verksamhet, är nyfiken och utvecklingsinriktad, har goda pedagogiska egenskaper. Vi söker dig som vill entusiasmera och dela med dig av din kompetens till patient, remittent och kollegor.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Övrigt
Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2351
Kontakt
  • Anna Bove, Klinikchef, 070-7321615
Facklig företrädare
  • Jesper Johansson, TT, 010-4419590
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb