Regionhälsan Skaraborg Psykologmottagningar föräldraskap och små barn

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och vill vara en del i vår fina psykologverksamhet med fokus på de yngsta barnen 0 - 5 år och deras föräldrar! Nu har vi en ledig tjänst på psykologmottagningen i Skövde med fräscha och trevliga centralt belägna lokaler.

Om oss

Skaraborg psykologmottagningar föräldraskap och små barn är tillsammans med övriga enheter i regionen (Fyrbodal, Södra Bohuslän, Göteborg och Borås) en verksamhet i stark utveckling. Vi är organiserade inom Regionhälsan, Hälso- och specialistvård barn och unga. Tillsammans har våra fem psykologenheter sammanlagt cirka 100 anställda psykologer. Varje enhet har en psykolog som enhetschef och även områdeschefen är psykolog, som träffas regelbundet i en välfungerande och kreativ ledningsgrupp. Enheten i Skaraborg består av 12 mycket erfarna och trevliga psykologer som är lokaliserade på mottagningar i Skövde, Mariestad, Lidköping och Falköping.

Skaraborgs psykologmottagningar är involverade i flera spännande utvecklingsprojekt med fokus på att med tidiga och effektiva insatser fånga upp och hjälpa barn med olika former av svårigheter. Hos oss är det självklart med fortbildning inom uppdraget och flera av våra psykologer utbildar sig till specialister. Samtliga psykologer på enheten har gemensam handledning och under första året som anställd på enheten erbjuds du en erfaren kollega som mentor. Medarbetare inom psykologenheten i Skaraborg träffas regelbundet för gemensamma arbetsplatsträffar. Vi har även regionsövergripande träffar och utbildningsinsatser där psykologer från samtliga enheter träffas och får utbyta erfarenheter. Hälsofrämjande aktiviteter uppmuntras och friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda inom Regionhälsan.

Om arbetet

Arbetet som psykolog på Psykologmottagningar föräldraskap och små barn innebär ett brett fält av mycket varierande och utvecklande arbetsuppgifter med en spännande målgrupp. Du får träffa barn för bedömning kring utveckling, vuxna enskilt eller i par för föräldrastödjande samtal, gravida med fokus på förlossning och föräldrablivande. Du har också möjlighet att få leda grupper med föräldrastödjande insatser, till exempel i Lågaffektivt bemötande. I arbetet ingår även att ge konsultation/handledning till personal inom mödrahälsovård och barnhälsovård samt samverkan med olika samarbetspartners.

Kolla gärna på vår film, där vår kollega Veronica berättar mer om arbetet. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med några års erfarenhet av arbete med barn och familjer samt intresse för utvecklingspsykologi, graviditetspsykologi, neuropsykologi och psykoterapeutiska metoder anpassade till vår målgrupp.

Viktiga personliga egenskaper för att trivas hos oss är god samarbetsförmåga, initiativkraft, kreativitet, flexibilitet samt god förmåga att planera och organisera din tid. Prestigelöshet och humor är ett extra plus!

Du innehar B-körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2268
Kontakt
  • Pernilla Leion, Enhetschef, 0700-822499
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb