Närhälsan Kallebäck vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Kallebäck Vårdcentral/BVC är en nyetablerad digifysisk vårdcentral i helt nya lokaler. Vi erbjuder vård via digitala arbetssätt när patientens aktuella vårdbehov tillåter och vård på plats i våra lokaler när det behövs. Vårdcentralen är belägen i ett expanderande bostadsområde strax söder om Liseberg och tillhör stadsområdet Centrum i Göteborg. Verksamheten öppnade i oktober 2023 och för att matcha den stadiga pålistningen av nya patienter söker vi nu ytterligare en allmänspecialist.

I en anställning hos oss erbjuds du en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö, hög kompetensnivå hos dina kollegor och en stark gemenskap i det dagliga arbetet. På Kallebäck Vårdcentral/BVC arbetar vi som ett team. Som anställd hos oss kommer du att bli en naturlig del i ett samarbete där teamet, tillsammans med enhetschef och vårdcentralchef, bygger verksamheten och driver utvecklingen av moderna arbetssätt med digitala verktyg framåt. I nuläget tillhandahåller verksamheten e-tjänster som videobesök, självincheckning, egenmonitorering, iKBT, 1177 samt en chattfunktion och triagering online.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan. 

Om arbetet

Tjänsten som specialist i allmänmedicin på Kallebäck Vårdcentral/BVC omfattar alla förekommande arbetsuppgifter inom den allmänmedicinska kompetensen och inkluderar möten med patienter i alla åldrar och situationer. I tjänsten ingår att ansvara för kommunala boenden i upptagningsområdet, liksom att arbeta på BVC.

På sikt kommer tjänsten att inkludera handledning av ST- och AT-läkare samt läkarstudenter. Du kommer därtill att ha ett delansvar för att mottagningen fortsätter att utvecklas i en innovativ riktning när det kommer till arbetssätt och digitala lösningar som främjar verksamhetens patientkontakter. Det innebär bland annat att vara aktiv i fråga om omvärldsbevakning av digitala möjligheter och att upprätta samarbeten med aktörer som kan bidra till att vi fortsätter vara en digifysisk vårdcentral som ligger i framkant.

Vi erbjuder flexibla arbetslösningar, vilket innefattar en möjlighet att arbeta viss del på distans.

Om dig

Du är legitimerad läkare och har en specialistutbildning i allmänmedicin med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Språkkunskaper i svenska i tal och skrift på lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten.

För att trivas i rollen är det viktigt att du känner dig bekväm med digitala system och att alternera mellan fysiska och digitala kontakter med patienter baserat på de medicinska behoven. Du behöver också vara genuint intresserad av att initiera och samarbeta kring utvecklingsfrågor i olika faser på ett konstruktivt sätt.

Vidare lockas du av att ta dig an nya utmaningar, ser möjligheter i förändringar och har ett situationsanpassat förhållningssätt.  I mötet med patienter, samverkansparter och dina teamkollegor är det en självklarhet för dig att vara engagerad, lyhörd och tillmötesgående.

Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden; Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2262
Kontakt
  • Eva Michalek, Enhetschef, 0767-232159
Facklig företrädare
  • Jakob Nyhlén, Läkarförbundet, jakob.nyhlen@slf.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb