Folkhögskoleförvaltningen, Vara Folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Folkhögskolan i Vara grundades 1915 och har haft sin verksamhet i nuvarande lokaler sen 1935. För närvarande erbjuder vi i Vara allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, fritidsledarutbildning, radiojournalistutbildning, svenska för invandrare (SFI), växa vidarekurs en kurs för personer med funktionsvariation. Vi har ett internat där deltagarna kan hyra rum, och en omfattande kurs- och konferensverksamhet. Folkhögskolan har en filial i Mariestad där vi erbjuder Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå samt studiemotiverande folkhögskolekurs.
Totalt har skolan ca 160 deltagare på långa kurser.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att huvudsakligen arbeta med undervisning i ämnen knutna till beteendevetenskap och psykiatri på vår socialpedagogutbildning. Utbildningen är tvåårig och skolan antar en klass om ca 16 deltagare varje år. På skolan finns för närvarande också en fritidsledarutbildning som går sitt andra år. Arbetslaget om fyra lärare har hand om båda utbildningarna. Du arbetar nära och tillsammans med dina kollegor i arbetet kring klasserna för att skapa en god studiemiljö, gemenskap och helhet för deltagarna. I tjänsten ingår mentorskap. Som lärare på folkhögskola är det viktigt att se, värdesätta och tillvarata varje deltagares egen kunskap och erfarenhet.

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare och/eller har en högskoleutbildning inom de efterfrågade ämnena, t.ex. en socionom- eller beteendevetenskapsutbildning. Arbetslivserfarenhet inom socialtjänsten, psykiatrin, eller kriminalvården är meriterande. Tillsammans med dina kollegor jobbar du ofta ämnesintegrerat och tematiskt. Du är trygg i din yrkesroll, uppskattar mötet med deltagarna, har ett engagemang för arbetsområdet samt har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av folkhögskolans pedagogik eller annan vuxenutbildning är ett plus.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på 50% sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse, gärna i början av augusti. Tjänsten kommer eventuellt att bli en tillsvidaretjänst på heltid inför läsåret 2025/2026. Urvals- och intervjuarbete kan komma att ske löpande, så sök redan idag!

Är du nyfiken på tjänsten är du välkommen att höra av dig – vi berättar gärna mer. Vi ser fram emot din ansökan!Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2211
Kontakt
  • Anette Rosin, biträdande rektor , 070-0825118
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb