Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva, Operation 1 och 2

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

 

Är du intresserad av ledarskap och utveckling? Vill du vara med och bidra till en god och säker operationssjukvård av högsta kvalitet? Då kan detta vara tjänsten för dig!

AnOpIVA Östra har en operationsverksamhet, en avdelning för intensiv- och postoperativ vård, ett smärtcentrum och en tryckkammare. Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt en bred forskning.

Operationsverksamheten är fördelad på två enheter; Operation 1 och 2. På Operation 1 tillhandahåller vi kirurgi till vuxna inom kolorektal kirurgi, övre gastrokirugi, infektionsrelaterade ingrepp och benign gynekologi. Vi har NHV-uppdrag som ger oss spetskompetens för kolorektala, bariatriska och gynekologiska ingrepp inklusive robotassisterad kirurgi. Vi erbjuder anestesiservice till röntgen, gastroenterologiska avdelningen (GEA), tryckkammarenheten och medicinkliniken. Vi har både planerad och akut verksamhet dygnet runt. På Operation 2 ligger fokus på obstetrisk kirurgi. I uppdraget ingår elektiva- och akuta kejsarsnitt samt akut kirurgi i samband med förlossningskomplikationer.

Inom operationsverksamheten har vi valt att tillämpa ett gemensamt chefskap med fyra vårdenhetschefer. Med chefskollegor kommer du kunna ha en daglig dialog och du står aldrig ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar tillsammans för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap och får utvecklas. 

Vilka möjligheter erbjuder vi dig?

 • Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion- och utbildningar
 • Goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person
 • Möjlighet att utifrån intresse och kunskap bli tilldelad verksamhetsövergripande uppdrag
 • Att få vara en del av den SU-gemensamma satsningen ”Vägen framåt för vuxenoperation Östra”. Målsättningen är att verksamheterna på Östratomten tillsammans ska utveckla operationssjukvården mot att bli Europas ledande inom våra specialiteter.

Vad ingår i ditt uppdrag som chef?

Du kommer tillsammans med dina chefskollegor att:

 • Ha helhetsansvar för operationsverksamheten, vilket omfattar personal, budget och arbetsmiljö

 • Arbeta aktivt med att följa upp avdelningens mål

 • Driva förändrings- och utvecklingsarbete

 • Ingå i AnOpIVA Östras ledningsgrupp

 • Ha ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef och vårdenhetsöverläkare

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna med tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete och har erfarenhet av operationsverksamhet. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För att lyckas i rollen som vårdenhetschef behöver du vara trygg i dig själv, ha god kommunikationsförmåga, vara tydlig och öppen för nya arbetssätt. Du har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och dra nytta av nätverk i ditt arbete. Du behöver också ha mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du förväntas tillsammans med dina chefskollegor sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2025
Kontakt
 • Tillförordnad verksamhetschef, Elisabet Hammar , 076-7731884
Facklig företrädare
 • Kommunal, Marianne Karlsson , 073-8664961
 • SACO, Stina Stjernström , 031-3428114
 • Vision, Sonja Oldvén , 070-0822810
 • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg , 076-1274544
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb