Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Vill du vara med i en hästverksamhet där utbildning och forskning bidrar till att utveckla framtidens hållbara hästnäring och utbilda framtidens yrkesverksamma inom ridsport?

Beskrivning
På Axevalla hästcentrum mellan Skara och Skövde finns allt du kan önska dig i hästväg. På Axevalla hästcentrum kan man läsa Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Just nu pågår nybyggnation av ny utbildningsanläggning/ skola anpassad för hästutbildning. Läs mer om det här Nya Axevalla Hästcentrum – klart 2024 - Axevalla Hästcentrum (vgregion.se) Som skola arbetar vi aktivt mot olika idrottsförbund; Svensk Travsport, Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet. Vi är ett certifierat Kvalitetsmärkt Hästgymnasium enligt HYNs krav.

Vår målsättning är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att en duktig, erfaren, nyfiken lärare med positiva förväntningar på eleverna i undervisningen gör skillnad. Vi ska förbereda eleverna inför arbetslivet eller vidare studier och din största uppgift är att leda eleverna dit. 

Till vårt team på Axevalla söker vi dig som vill jobba med utbildning och kompetensuppdrag inom hästnäringen. Som sökande till oss ges du en unik möjlighet att jobba i ett team där du utvecklas både professionellt och personligt. Du jobbar med framtidens yrkesmänniskor inom hästnäringen.

Arbetsuppgifter

  • Sedvanliga arbetsuppgifter för yrkeslärare, inklusive APL-arbete.
  • Undervisning på framför allt gymnasie- och vuxnivå inom Fordon och anläggning.
  • Du kommer att ingå i ett arbetslag och därmed ansvara för i arbetslaget förekommande arbetsuppgifter.
  • Gemensam skötsel och drift hästanläggning.
  • Ansvar för anläggningens fordon.

Kvalifikationer
Vi söker dig med goda maskinkunskaper. B-körkort är ett krav och utökade körkort är meriterande. Det är också meriterande om du är yrkeslärarutbildad eller har erfarenhet av att arbeta som yrkeslärare samt har anläggningskunskaper inom hästverksamhet.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. Tillträde 240801. För att få en anställning inom våra verksamheter krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 29 maj!

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1889
Kontakt
  • Nicklas Dahlqvist, 070-0825634
Facklig företrädare
  • Ingrid Sahlqvist, Sveriges Lärare, 0700-816590
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb