Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en leveransteamsansvarig, som vill vara med att fortsätta utveckla och stötta vår hårdvaruleverans så att vi klarar av den stora efterfrågan av vår kompetens. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
I rollen som leveransteamsansvarig kommer du att agera drivande för att fortsätta arbetet med att etablera en än mer samlad hårdvaruhantering för produkter efterfrågade i regionen, samt definiera dess förmågor. Det kan till exempel vara skrivare, AV-utrustning och tillbehör inom medicinsk utrustning.

Enhetens uppgift är att vara proaktiv partner när det gäller att tillgodose regionens användare och övriga intressenter med testade och godkända produkter.

Tillsammans med teamen, samt interna och externa intressenter, kommer du förvalta och utveckla dina produkter. Du kommer koordinera och prioritera verksamhetens behov samt tekniska lösningar. Du kommer att leda teamet för att nå uppsatta mål inom ditt område. Rollen innebär ett mandat att prioritera aktiviteter och delta i budgetprocessen.

Rollen innebär att:

Identifiera konsumtions- och användarrepresentanter och föra nära dialog med dessa för att identifiera långsiktiga och kortsiktiga behov.

Ta fram och vidmakthålla vision, mål och plan för produkten både ur ett affärsmässigt-, tekniskt- och användarperspektiv som ligger i linje med intressenternas önskemål.

Följa upp, kommunicera och planera färdplaner för produkten. Säkerställa att livcykelplaner integreras och prioriterar i vilken ordning punkterna i produktloggen skall utföras.

Vad kan vi erbjuda dig?
Du får chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter och vi arbetar med individuella utvecklingsplaner för alla medarbetare.

Vi på Koncernstab digitalisering och enheten Digital Arbetsplats kan ge dig en kreativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar emot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Detta innebär unika möjligheter att utvecklas vidare. Bland annat genom daglig kompetensöverföring mellan kollegor, fördjupande personligt anpassade utbildningar och aktivt deltagande i nya tekniska lösningar.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Vi har kontor i Mölndal och Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du:
För rollen som Leveransteamsansvarig har du relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens samt erfarenhet av att planera, designa och leverera IT processer/lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar väl in i teamet. Vi söker dig med flera års erfarenhet av att leda ett team i agil anda. Du är kommunikativ och har en förmåga att kommunicera mål och visioner. Du ser förändring, ökad digitalisering och ny teknik som spännande. Du är noggrann, strukturerad och van vid att ta eget ansvar och driva processer framåt. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Meriterande är även om du har god kännedom om stora organisationer. 

Din personliga inställning väger tungt, men vi ser att du har erfarenhet av

 • Produktansvarig/ägare eller motsvarande teamledarroll
 • ITIL och agila arbetsmetoder
 • kravhantering
 • samarbete med olika intressenter
 • strukturerat lednings- och processarbete

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal och Vännersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1828
Kontakt
 • Helena Bäckbro, sektionschef PC-försörjning, 0730-348928
 • Karin Vlahov Thimell, sektionschef Applikation &, utbud,0724-530870
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb