Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning Öster

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning Öster är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Neuropsykiatrimottagning Öster är en av två neuropsykiatriska mottagningar inom det nybilda verksamhetsområdet Neuropsykiatri. På de neuropsykiatriska mottagningarna utreder och behandlar vi adhd och psykiatrisk samsjuklighet framförallt i ångest- och depressionssjukdomar, därtill har vi även ett utredningsansvar för autism. 

På Neuropsykiatrimottagning Öster har vi för närvarande cirka 3000 aktiva patienter. På mottagningen finns sammantaget 11 psykologtjänster fördelade på fyra team. Som psykolog hos oss arbetar man med utredning av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, samt med grupp- och individuella behandlingar riktade både mot neuropsykiatrisk problematik och svårare affektiv samsjuklighet. Psykologgruppen har mycket gemensamt arbete och ett par pågående forskningsprojekt.

Sammantaget är vi lite drygt 60 medarbetare. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat. Vi strävar alltid efter kvalitetsförbättringar och att upprätthålla banden till universitet och forskning.

Arbetsuppgifter

Arbetet som psykolog hos oss i ett av våra NP-team kräver att du har en förmåga att känsligt bemöta enskilda patienter samt tycker om att fundera kring differentialdiagnostiska frågeställningar. I utredningsarbetet arbetar vi framförallt med sambedömningar - det vill säga, att man genomför utredningarna tillsammans med en läkare eller en annan psykolog. Detta ställer krav på din samarbetsförmåga, men är också en modell för inlärning om du ännu inte har så stor erfarenhet av utredningsarbete. Även gruppbehandlingarna görs tillsammans med antingen en annan psykolog eller en arbetsterapeut eller sjuksköterska. Det är därför bra om du tycker om att arbeta med grupper (Safren, DBT-inspirerad färdighetsträning, UP-grupp). Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av psykologarbete med vår målgrupp, antingen behandling eller utredning. I psykologgruppen på mottagningen har vi skapat två olika inriktningar; en inriktning där man arbetar mer med individuell behandling och en inriktning där man arbetar mer med individuell neuropsykiatrisk bedömning. Vi söker psykologer som på sikt har intresse för att specialisera sig antingen med behandlingsinriktning eller utredningsinriktning.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat på mottagningen. Detta bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap, vilket ställer krav på samarbetsförmåga och sociala kompetens. Du skall ha god kommunikativ förmåga och med lätthet kunna uttrycka dig i tal och skrift. Vi vill också att du har datorvana och förmåga att snabbt lära dig nya IT-system.

Vi erbjuder dig ett stimulerande, varierat och utvecklande arbete med goda möjligheter till lärande.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-05-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1814
Kontakt
  • Enhetschef, Joel Danielsson, 076-8815514
Facklig företrädare
  • SACO, Gunilla Rehn, 073-6601449
  • Sveriges Psykologförbund, Anders Ordqvist, 010-4414543
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb