Folkhögskoleförvaltningen, Vara Folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

På Dalslands folkhögskola studerar nära 300 deltagare uppdelade på tre orter. Vi finns i Färgelanda, Vänersborg och Trollhättan. De kurser vi erbjuder, förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, särskilda kurser/profilkurser, följande är exempel på dessa: Yrkeskurs vård- och omsorg, Socialpedagog, Livslinjen, Äventyrsguide och Det goda livet – en kurs för att ställa om till ett hållbart liv. I Trollhättan studerar ca 180 deltagare med 30 personal. Sammanlagt på alla orter är vi runt 60 anställda som arbetar med undervisning och service.
På folkhögskolan utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och det aktiva deltagandet i gruppen är en av grundpelarna i folkhögskolans pedagogik. Hos oss undervisar vi vuxna deltager i små grupper i en lugn miljö.
På skolan finns en positiv anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt och meningsfullt att komma till skolan, oavsett om man är där som deltagare eller som anställd.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Vi söker en nu en yrkeslärare inom vård. På skolan har vi två klasser som läser in behörighet till undersköterska. Vår utbildning kvalificerar till att kunna ansöka om skyddad yrkestitel för undersköterska hos Socialstyrelsen. Vi är också med i Vård- och omsorgscollege.

Utöver detta ingår tjänsten i ett projekt som samverkar med Trollhättans stad. Insatsen i projektet är ett Jobbspår Vård där deltagarna läser in vårdkurser två dagar i veckan och arbetar/praktiserar inom omsorgen i Trollhättan. Deltagarna läser in kurser som håller sig inom yrkespaket undersköterska men kan examineras på olika nivåer till exempel sjukvårdsbiträde.

 

Kvalifikationer

Du har en vårdutbildning på högskolenivå och flerårig yrkeserfarenhet, helst både från sjukvård och omsorg, samt erfarenhet av att handleda och utbilda.

Då en stor andel av våra deltagare är utrikesfödda ser vi det som en merit om du har erfarenhet av språkstöd och/eller svenska som andraspråk. Pedagogisk utbildning är meriterande, särskilt yrkeslärarutbildning. Vi ser också gärna att du har arbetat med folkbildning.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som är självgående och tar egna initiativ. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor, deltagare och skolans samarbetspartners. Du är flexibel och beredd att prova nya metoder och medverka i temadagar och andra gemensamma skol aktiviteter. Du har tre kollegor i ditt närmsta arbetslag.

Villkor

Projektanställning från och med 2024-08-05, 50%, till och med 2025-06-30.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-05
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1751
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb