Sjukhusen i väster, Psykiatrimottagning Stenungsund

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program!

Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Beskrivning
Verksamhet Psykiatri, Kungälvs sjukhus, ansvarar för den psykiatriska vården för såväl barn som vuxna inom Kungälv, Kärra-Rödbo, Stenungsund, Tjörn och Ale. Verksamheten bedrivs med välfungerande öppenvårdsmottagningar, en DBT-mottagning och en ätstörningsmottagning samt två avdelningar för heldygnsvård.

Psykiatriska mottagningen i Stenungsund är en trevlig öppenvårdsenhet med Stenungsunds och Tjörns kommuner som upptagningsområde. Arbetsplatsen ligger i centrala Stenungsund, alldeles intill havet. Det finns goda kommunikationer med kollektivtrafik och bil, vilket gör det lätt att ta sig hit.

Enheten erbjuder bedömning, utredning och behandling på specialistpsykiatrisk nivå. De huvudsakliga diagnosgrupperna är allvarliga och/eller svårbehandlade ångest- och/eller depressionstillstånd, bipolär diagnos, psykossjukdomar, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd samt patienter med samsjuklighet psykisk sjukdom och riskbruk/beroende.

Vi som arbetar är ca 30 personer med olika grundprofession såsom; sjuksköterskor, skötare, psykologer, läkare, sekreterare, kuratorer, sjukgymnast, rehabkoordinator och arbetsterapeuter. Vi är indelade i två allmänpsykiatriska team och ett psykosteam. Mottagningens anda genomsyras av öppenhet och hjälpsamhet.

Som PTP kommer du att ingå i ett av de allmänpsykiatriska teamen.

Arbetet innehåller en stor variation och bredd, där helhetsperspektivet på patienten är centralt.

Utvecklingsmöjligheterna för dig som psykolog är goda. Du kommer ingå i en personalgrupp med bra klimat samt i en psykologgrupp med kompetenta kollegor, där samarbetet är gott.

Arbetsuppgifter
Att bedriva utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete med individer, familjer och nätverk i nära samråd med vårdkedjan, vårdgrannar och andra myndigheter.

Kvalifikationer
Psykologexamen. Arbete inom psykiatrisk heldygnsvård samt arbete som psykologassistent i psykiatrisk öppenvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Avser visstidsanställning under perioden 2024-09-01 - 2025-08-31

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Psykiatri.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1599
Kontakt
  • Nina Pedersen, enhetschef, 076-5371095
Facklig företrädare
  • Aron Odin, Sveriges Psykologförbund, 073-2216991
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb