Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hybrid och intervention

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Hybrid och Intervention innefattar Kärlkirurgi och Interventions- och Operationsenheter med hybridsalar. Intervention 1 arbetar inom Neuro och Buk Kärl området och har fem angiosalar. Därutöver deltar teamen även på olika interventionsingrepp, som utförs på våra större hybridsalar på operationsenheten. Här jobbar vi med operationsjuksköterska samt undersköterska. Vi utför cirka 2000 undersökningar/behandlingar per år, varvid drygt 60% innefattar akuta patienter. Vi välkomnar dig som har jobbat minst 1år med konventionell röngen och vill ta ett kliv i din utveckling och jobba med Intervention. Vi som arbetar här är medicinska sekreterare, undersköterskor, röntgensjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, interventionister/radiologer, anestesiläkare och kärlkirurger med flera.    

Vad erbjuder vi?

Vi önskar en ny kollega till vårt team i syfe att rusta oss för den snabba utvecklingen vad gäller vård- och behandling med minimalinvasiva metoder. I huvudsak jobbar vi dagtid, du ska ingå i beredksapslinjen där ni utgår från hemmet. Vi har i snitt ca:500 ingrepp mellan kl.17.00 - 07:00/år . Du ligger i beredskap tillsammans med en röntgensjuksköterska. Vi säkrar dygns-samt veckovila.  arbetstidsförkortning till 38,5 % när du går in i beredskapen.Vi är ett team med en stor dynamik och engagemang för våra patienter. Tillit och God samtalston är viktig för att hålla patientsäkerheten, att inte stjälpa- utan hjälpa varandra. Kompetensutveckling är en viktig del i vår verksamhet, framtiden visar att allt fler behandlingsmetoder kommer genomföras med vår teknik.

Vi har individuell bredvidgång, där avdelningslärare samt chef följer utvecklingen och coachar. Upplärningen kan ta mer eller mindre än 6 månader, här görs en individuell bedömning tillsammans med dig.  

Arbetsuppgifter

Som Röntgensjuksköterska på Intervention jobbar du i team bestående av kirurg- och eller radiolog, anestesisjuksköterska. Ditt jobb består av en pre-inter samt postoperativ fas.Följande innebär att du förbereder med steriluppdugkning på LAB, säkerställer att samtliga förberedelser av patienten är korrekta innan ankomst. Tillsammans med teamet tar du emot patienten och under ingreppet står ni sterilklädd, assisterar alternativt passar, administrerar läkemedel enligt ordination och rutin, Efter avslut hjälps ni åt att dokumnetera och flytta över patient till säng, beställer transport tillbaks till enheten.Den interventionsbehandling som utförs inom Neuro är bland annat vid trombektomier, subaraknoidalblödningar och andra blödningar i huvud/ansikte och embolisering av aneurysm i hjärnan. Inom Buk/Kärl bland annat bäcken- och benangiografier, embolisering av tumörer och aneurysm, stentgraftbehandling av aorta samt akuta blödningar och avancerade leverinterventioner. 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad Röntgensjuksköterska och som är intresserad av teamarbete. Gillar att jobba med olika professioner i en miljö där vi har hög tekniktäthet. Vi ser alla i teamet som lika viktiga, där varje medarbetare bildar en helhet som gör att vi kan möta varje patient optimalt och utifrån dess förutsättningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1514
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Charlotta Rosenkrantz - Gustafsson, 0700-822755
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ola Palo , 0735-825643     
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb