Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mottagning för personlighetssyndrom

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Mottagning för Personlighetssyndrom är en högspecialiserad enhet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, den enda med uppdrag att utreda och behandla personlighetssyndrom i området Stor Göteborg. Vi erbjuder en välfungerande arbetsplats med trevlig arbetsmiljö och gott klimat, tydlig struktur och kollegor med hög kompetens och gedigen erfarenhet samt möjligheter att delta i utvecklingsarbete och utbildning. Vi bedriver flera forskningsprojekt och satsar på nya och lovande behandlingsmetoder.

Vad erbjuder vi?

Mottagningen är bland de första att arbeta med karriärutvecklingsmodell för läkare där  ansvar, kompetens och lön går hand i hand.

Vi är lyhörda för dina önskemål och idéer och värdesätter engagemang och initiativtagande.

På mottagningen arrangeras interna kompetenshöjande fortbildningar. Möjlighet ges till teoretisk och praktisk utbildning i evidensbaserade behandlingar för personlighetssyndrom (t.ex. MBT, DBT, GPM, ISTDP) för den som är intresserad. Mottagningen har vidare ett utåtriktat arbetssätt med ett deltagande i olika forum och läkarsammankomster lokalt, regionalt och nationellt. Kliniknära forskning bedrivs också av en mycket aktiv Forskningsgrupp ledd av Forskningsansvarig Sophie Liljedhal PhD, och goda möjligheter finns att tillgodose sådana ambitioner.

Arbetsuppgifter

Som läkare har du en nyckelroll i att leda arbetet och fatta medicinska beslut i tätt samarbete med ditt tvärprofessionella team av psykologer, sjuksköterskor och socionomer.

Utifrån din kompetens och erfarenhet ingår du också i bakjourslinje.

Om dig

Vi söker dig som är specialist i vuxen- eller barn och ungdomspsykiatri alternativ ST-läkare i psykiatri i slutfas på sin utbildning.

Klinisk erfarenhet och forskningskompetens är meriterande men grundläggande är en genuin intresse för patientgruppen. Det är en fördel om du också har ett intresse för organisatoriska frågor och metodutveckling.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1058
Kontakt
  • Sektionschef, Flavio Di Leone, 0768334386
Facklig företrädare
  • Kajsa Fahlström, Läkarförbundet, 0722042179
Publicerat 2024-03-11
Sista ansökningsdag 2024-04-10

Tillbaka till lediga jobb