Västtrafik, Leverans, Operativ Styrning

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi störningskoordinatorer till våra två avdelningar Störningsinformation och Resurskoordinering.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Verksamhet Operativ Styrning är en dygnet runt verksamhet. Vårt uppdrag är att minimera kundens negativa upplevelse av en störning och att bidra till ökad framkomlighet. Målet är att våra kunder vid en störning både kan och vill planera om sin resa tillsammans med oss. Vi har två operativa avdelningar inom verksamheten, Avdelning Störningsinfo som arbetar med trafikinformation till kund och partners samt Avdelning Resurskoordinering som arbetar med ersättningstrafik och yttre trafikledning och med framkomligheten i fokus.

 

Rollen: 
Verksamheten består av cirka 30 tillsvidareanställda störningskoordinatorer. Som störningskoordinator med inriktning störningsinformation är det huvudsakliga uppdraget att förmedla information om trafikstörningar till Västtrafiks kunder och partners.

Du bevakar trafiken och håller dig ständigt uppdaterad om det aktuella trafikläget. Du säkerställer också att informationen vi sprider är korrekt och samstämmig i samtliga informationskanaler. För att på så sätt tillgodose kundens behov av snabb och korrekt information.

Som störningskoordinator med inriktning resurskoordinering blir ditt uppdrag att samordna operativa resurser såsom exempelvis ersättningstrafik och förstärkningstrafik. Du bevakar informationskanaler och leder vår yttre trafikledning med framkomligheten som fokus. I uppdraget ingår även att kvalitetssäkra vår utsatta trafik genom att följa den och vid behov kunna erbjuda kunden en ny attraktiv resa i samband med störningar.

Våra två operativa avdelningar sitter tätt inpå varandra och ett gott samarbete mellan störningskoordinatorerna är avgörande för vårt resultat. Oavsett inriktning förväntas du delta aktivt i utveckling av vår verksamhet och engagera dig i vårt ständiga förbättringsarbete.

 

Västtrafik som arbetsplats:
Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?
Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

Vi söker nu dig som trivs med skiftesgång eftersom vi är en 24/7 verksamhet. Du är en ansvarstagande lagspelare som hanterar både stressiga och lugna situationer i ett tempoväxlande arbete. Vi värdesätter förmågan att lösa oväntade problem och att ha ett logistiskt sinne med förmågan att prioritera.

Att kunna hålla flera ärenden igång under tidspress på ett kommunikativt och strukturerat sätt är nödvändigt. Du är snabb att agera i akuta och komplexa situationer och har hela tiden fokus på att säkerställa Västtrafiks kundlöfte. Dessutom trivs du med ett varierat arbetstempo och har lätt för att kommunicera i både tal och skrift samt har en god förmåga att lära dig och använda olika IT-system. Din tydliga ambition och ditt starka intresse för jobbet är uppenbart och du inser vikten av att kombinera detta med att skapa en trivsam atmosfär på vår gemensamma arbetsplats.

 

Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen som Störningskoordinator orienterar du dig enkelt i olika IT-miljöer. Du har gärna utbildning inom logistik eller administration. Har du erfarenhet inom kollektivtrafik, transport, kommunikation eller liknande operativ verksamhet samt innehar B körkort så är det meriterande. Kunskap och ett litet extra brinnande intresse för Excel kan också komma att bli meriterande.

 

Villkor och ansökan:
Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Tjänsten kommer att placeras i säkerhetsklass.

Vi söker ett flertal tillsvidareanställningar och eventuellt vikariat med tillträde enligt överenskommelse från nu och fram till hösten 2024. För anställning krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning. Provanställning på 6 månader kan komma att bli aktuellt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Placeringsort är Göteborg. Tjänsten innebär skiftesgång som sträcker sig över dygnets och veckans alla timmar.

Vid frågor kontakta någon av de rekryterande cheferna: Malena Inglis; malena.inglis@vasttrafik.se Maycoll Vasquez; maycoll.vasquez@vasttrafik.se. Sista ansökningsdatum 2024-03-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/896
Publicerat 2024-02-15
Sista ansökningsdag 2024-03-31

Tillbaka till lediga jobb