Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk.  
Här bedriver vi ett ekologiskt och kravgodkänt lantbruk med hjälp av gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Skolan har 260 hektar åker, 115 hektar egen skog och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar.  På gården finns 65 mjölkkor, 60 ungdjur, 45 tackor med lamm, 40 suggor med smågrisar. Här på Sötåsen kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djur och trädgård. På skolan finns också en anpassad gymnasieskola samt vuxenutbildningar.  

Arbetsuppgifter
Som djurskötare på Sötåsen får du tillsammans med arbetslaget planera och genomföra den dagliga skötsel av skolans lantbruksdjur. Arbetet innebär övervägande praktiskt arbete i stallarna med kor, får och grisar. Arbetsuppgifter som till exempel mjölkning, utfordring och dagliga rutiner. Du ska ingå och samverka med kollegor i arbetslaget och på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är noggrann, utvecklings- och målinriktad. Du har en grundutbildning inom lantbruk och erfarenhet av praktiskt lantbruksarbete. Vi tror att du har både goda kunskaper och ett stort intresse för lantbrukets djur. Som djurskötare hos oss vill vi att du ska präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete.
B körkort för manuell växellåda är ett krav. 
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor
Vi söker två sommarvikarier för vår ordinarie personal under perioden 240610-240901. Det är en semestertjänst med 100 % sysselsättningsgrad och arbetet är förlagt till dag, kväll och helger. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast 7 mars.
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2024-09-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/871
Kontakt
  • Marie Kron, Rektor, 073-7350479
  • Jenny Hermansson, Driftansvarig, 079-0992729
Publicerat 2024-02-15
Sista ansökningsdag 2024-03-07

Tillbaka till lediga jobb