Kulturförvaltningen, HR enheten

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

HR-funktionen är under uppbyggnad i förvaltningen. Du kommer därför att vara med från början och kunna påverka. Visionen är att bygga en HR-avdelning utifrån agila principer. Med det menar vi att människor och interaktioner är viktiga, vi vill skapa fungerande resultat genom samarbete och anpassning till omvärldens- och regionens behov är viktigare än följa en fast plan.

HR-enheten består av två HR-partners, en administratör samt en kommunikatör. Enheten är till viss del fortfarande i en uppbyggnadsfas, även om mycket redan är omhändertaget. HR-enheten arbetar framför allt som ett nära chefsstöd och som en strategisk partner till linjeorganisationen i HR-frågor och ledningskommunikation. Nu när en av våra uppskattade HR-partners ska gå på föräldraledighet söker vi efter en ersättare under ledigheten. Kanske är det du?

Om tjänsten
Som HR-partner inom Kulturförvaltningen, kommer du att arbeta nära verksamheten och vara en partner till cheferna. Arbetsplatsen är lokaliserad på Regionens Hus i Göteborg. Vi är en liten HR-funktion, vilket innebär att dina arbetsuppgifter kommer att spänna över hela HR-området och alla HR-processer. Du kommer att jobba med allt ifrån arbetsrätt, avtalstolkning, rehabilitering, rekryteringar till förändringsledning, organisationskultur, och hållbart arbetsliv. Dina arbetsuppgifter är av både operativ och strategisk karaktär. I ditt uppdrag ligger att agera som rådgivare och coach i HR-frågor. Du arbetar självständigt med stort egenansvar, samtidigt som mycket av ditt arbete kommer ske tillsammans med dina kollegor på HR-enheten.

Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Du kommer att ha ett stort nätverk inom Västra Götalandsregionen.

Krav
Du har en högskoleutbildning, personal och arbetslivsprogrammet eller annan likvärdig utbildning. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med många frågor inom HR-området. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom offentlig förvaltning.

Personliga egenskaper
Du trivs bra i att arbeta i team och vill samarbeta för att skapa bästa resultat. Du har lätt att skapa förtroendefulla relationer i ditt arbete och förstår värdet av en god dialog och lyhördhet. Du tänker strategiskt när du jobbar operativt. Du har även förmågan att identifiera behov i ditt dagliga arbete som sedan kan bidra till att utveckla HR-arbetet inom förvaltningen. För att lyckas i rollen krävs det att du har en entusiastisk inställning till ditt arbete och har ett driv och ett genuint engagemang.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-02-28
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/791
Kontakt
  • Andreas Gebauer, 0700-823253
Facklig företrädare
  • Eva Edsler, Saco, 0706-482300
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb