Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Läkemedel, Sjukhusapoteket

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Läkemedelsförsörjning, en del av Sjukvårdsapotek VGR SU, arbetar med att försörja Sahlgrenska Universitetssjukhuset med läkemedel till inneliggande patienter via övervakning av leveransflöden och olika typer av läkemedelsförrådshantering. Vi har daglig verksamhet på de tre större sjukhustomterna: Sahlgrenska, Östra och Mölndal.

Läkemedelsförsörjning verkar för en hög patientsäkerhet och en kostnadseffektiv läkemedelshantering. Läkemedelsförsörjningsfarmaceuter och assistenter arbetar med sjukhusövergripande frågor kopplade till kvalitet, sortimentstyrning, beredskap mm. samt är ett direkt stöd i vården genom bland annat läkemedelsförrådshantering. Vi är del av en expanderande verksamhet med en allt tydligare roll i vården och växer stadigt med utökade och mer förfinade uppdrag. Vi söker nu en ny medarbetare för en tjänst som Apotekare.

Detta erbjuder vi dig

Vi erbjuder en spännande tjänst med goda utvecklings och påverkansmöjligheter i en verksamhet som ständigt förändras och utvecklas framåt. Vårt uppdrag växer för varje år, ta chansen och var med och bygg framtidens läkemedelsförsörjning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med oss! 

Arbetsuppgifter

Vi söker en leg. Apotekare för en tillsvidareanställning. Vi erbjuder en spännande, utvecklande och varierande tjänst där du delvis kommer jobba inom lokal verksamhet och delvis inom regionsövergripande verksamhet.

Arbetsuppgifter inom lokal verksamhet består bland annat av deltagande och eller ledning av verksamhetsutvecklande projekt samt kvalitetstärkande arbete med granskning och åtgärd avseende läkemedelshantering inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Regionsövergripande arbetsuppgifter innefattar arbete inom regionala sortimentsrådet som via kontaktvägar med ex. apoteksaktör, läkemedelsföretag och terapigrupper jobbar för en säkrad läkemedelstillgång inom Västra Götalandsregionen.

Andra roller/uppgifter inom Läkemedelsförsörjning/Sjukvårdsapotek VGRSU kan tillkomma efter tycke och lämplighet. 

Om dig

Vi söker dig som är leg. Apotekare och som besitter god förmåga i att fatta beslut i stunden utefter den information som finns tillgänglig, lösningsorienterat arbetssätt är en självklarhet för dig. Du uppskattar utmaningar, vill vara en positiv kraft i arbetslaget och kan hantera flera bollar i luften samtidigt med fokus på ständiga förbättringar och effektivisering. Som person ser vi att du är flexibel, har lätt för att skapa nya kontakter och goda relationer. Du uppskattar att ta egna intiativ, vara lyhörd och kunna prioritera uppgifter efter verksamhetens behov. Du är kommunikativ i din roll och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du besitter god pedagogisk förmåga och kan förmedla grupp och individanpassade budskap utefter förutsättningar och roll.

Urval och intervjuer sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6071
Kontakt
  • Tomas Lundkvist, Enhetschef, 0769-485746
  • Lina Mellqvist, Sektionsledare, 0722-033125
Facklig företrädare
  • SACO, Reza Asadian, 031-3424528
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb