Västtrafik AB

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en vikarierande projektledare till vår avdelning Strategiska samverkan.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

 

Dina arbetsuppgifter

Strategisk samverkan är en avdelning som leder projekt och initiativ med fokus på utveckling av framtida trafik- och infrastrukturlösningar i samverkan med många interna och externa kontaktytor. Just nu arbetar vi bland annat med att leda utredningen för hur framtidens linjenät för spårvagnstrafiken ska se ut, att utforska en ny typ av anropsstyrd trafik och att fram trafiklösningar inför upphandling av framtida trafik. Vi arbetar också med ett flera olika utredningar kopplat till ”metrobuss” (ett av våra nya trafikkoncept som presenteras i Målbild Koll2035) tillsammans med ett flertal kommuner, Västra Götalandsregionen och Trafikverket. På vår avdelning samordnar vi också Västtrafiks delar i infrastrukturprojekt så som till exempel Västlänken och spårvägstunnel under Göta älv. I rollen som projektledare är du ofta med och definierar uppdraget, du sätter samman arbetsgrupper, planerar och driver på arbetet inom de projekt du ansvarar för. Du kan också ta en samordnande roll där du fångar olika perspektiv internt för att kunna representera Västtrafik och det hållbara resandet externt i olika utredningar och forum.

 

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar som projektledare hos oss. 

Som person är du nyfiken, strukturerad, drivande och pedagogisk. För att trivas i denna roll axlar du med lätthet ledarrollen. Du kan visa vägen och leda en projektgrupp mot gemensamma mål. Du behöver kunna vara flexibel och anpassa ditt arbetssätt beroende på projektets karaktär som ofta skiljer sig och som saknar färdiga mallar. Du uppskattar den självständighet detta ger. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor och olika parter som möts med olika intressen är det viktigt att du tycker om att möta andra människor och har lätt för att samarbeta och finna lösningar tillsammans.

 

Kvalifikationer

För att trivas som projektledare har du erfarenhet av att leda samverkansprojekt eller motsvarande och du har tidigare arbetat med mobilitet, samhällsutveckling och/eller infrastruktur. Du har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Vidare är det meriterande om du har arbetat specifikt med kollektivtrafik.

 

Villkor och ansökan:

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Vi möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Tjänsten är ett vikariat på ca ett år, placering på Regionens Hus i Göteborg eller Skövde, resor mellan kontoren förekommer. Anställningens omfattning är heltid. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Stenius, t.f. avdelningschef på Strategisk samverkan på tel. 0700-899869 eller via email sofia.stenius@vasttrafik.se.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5934
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb