Sjukhusen i väster, Specialistcentrum Barn och Unga, Angereds närsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Varmt välkommen till Angereds Närsjukhus, det lilla sjukhuset med det stora uppdraget! Hos oss erbjuds specialistvård för både barn och ungdomar samt vuxna inom en rad områden.

Gå gärna in och läs mer om oss på:
www.angeredsnarsjukhus.se

https://www.facebook.com/angeredsnarsjukhus/

Om oss
Vid Specialistcentrum Barn och Unga Angered arbetar motiverade och utvecklingsinriktade medarbetare som tillsammans bedriver specialistsjukvård med utgångspunkt i barns och ungdomars medicinska och psykiska behov. Hos oss arbetar specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin, barnneurolog, barnallergolog, barnpsykiater, barnsjuksköterskor, psykologer, dietister, logopeder, kurator, undersköterskor, specialpedagog samt sekreterare.

Om tjänsten
Vi söker en barnläkare med inriktning neurologi som vill arbeta med mottagningsarbete individuellt och i multiprofessionella team. Möjlighet till visst arbete inom barnhälsovård kan finnas.

Som specialist i barn och ungdomsneurologi hos oss arbetar du med utredning och uppföljning av neurologiska åkommor hos barn på specialistnivå såsom t.ex. utredningar vid epilepsi, avvikande psykomotorisk utveckling, misstänkta syndrom, misstänkta neurodegenerativa tillstånd. Du kommer att ha en hög grad av samarbete med andra professioner på mottagningen och även med andra verksamheter utanför mottagningen så som barnneurologen DSBS, Barn- och ungdomshabiliteringen, skola och socialtjänst.  I ditt arbete kommer du att få användning av dina specialistkunskaper samtidigt som du också kommer att ha stora möjligheter att stötta patienterna i förhållande till omgivning på ett sådant sätt att bästa möjliga vård och livskvalitet kan uppnås. Många av de patienter som du kommer att träffa har en dubbel utsatthet på så vis att de har drabbats av neurologiska tillstånd samtidigt som de på grund av sådant som språkförbistring och svårigheter att orientera sig i samhället har svårt att kräva sina rättigheter. Du kommer därmed dagligen att uppleva att dina insatser verkligen gör stor skillnad för de människor du möter. Mottagningen har tillgång till epilepsisjuksköterska, psykolog, kurator, dietist, logoped och specialpedagog och tillsammans med andra professioner kommer du att ha stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten.   

Om dig
Vi söker dig som är barn och ungdomsneurolog som under de senaste åren arbetat kliniskt. Du brinner för arbete med barn och unga i en mångkulturell miljö. För att nå goda resultat och för att du ska trivas är det viktigt att du har god social kompetens och samarbetsförmåga. Du har goda kunskaper av svenska i både tal och skrift.

De personliga egenskaperna är betydelsefulla för oss. Du är nyfiken, engagerad och intresserad av nya möjligheter. Du har en stark lagkänsla, social kompetens och en god förmåga att kommunicera. Nytänkande och intresse för utvecklingsarbete av verksamhet i en tvärprofessionell miljö är viktiga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5902
Kontakt
  • Paolo Marini, vårdenhetschef, 076-69778229
  • Lottie Rutgersson, vårdenhetschef, 072-2029472
Facklig företrädare
  • Heike Lundgren, Läkarförbundet, heike.stichel@vgregion.se
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-27

Tillbaka till lediga jobb