Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Reumatologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Reumatologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset (Reumatologi/SU) bedriver länssjukvård och högspecialiserad vård för patienter med reumatiska och andra inflammatoriska sjukdomar. Verksamheten bedrivs på Sahlgrenska sjukhuset och Mölndals sjukhus inom sluten-, öppen och dagsjukvård. Läkare bemannar även reumatologmottagningen i Alingsås, sjukhusen i väster. Vårt mål är att i rätt tid och på rätt nivå erbjuda kunskapsbaserad, effektiv och patientsäker vård till patienter med inflammatorisk reumatisk sjukdom.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en övergripande handledare, ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet samt övergripande och verksamhetsspecifik introduktion. I arbetet ingår teamarbete och att du utgör en integrerad del av vårt stora utbildningsuppdrag.

Forskning är en viktig del av Sahlgrenska Universitetssjukhusets uppdrag och därför finns goda möjligheter att som ST-läkare delta i ett forskningsprojekt under din tjänstgöringstid hos oss.

Hos oss på reumatologen erbjuds du ett varierat kliniskt arbete. Inom öppenvård/mottagning kommer du utreda, behandla och följa upp vanliga men också mer ovanliga reumatiska sjukdomar. I slutenvården/ avdelningsarbetet utreds komplexa reumatiska systemsjukdomar och här vårdas patienter med livshotande organengagemang. På avdelningen kommer du ingå i läkarteamet och utföra sedvanligt avdelningsarbete så som inskrivning/rond/utskrivning. Under din ST-tjänst ingår inget jourarbete natt/ helg under placeringen på reumatologen men vid randningar på andra kliniker kan jourarbete förekomma. Som anställd läkare på reumatologen arbetar man på Sahlgrenska sjukhus, Mölndal sjukhus och Alingsås lasarett.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är läkare och har erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen. Erfarenhet av reumatologi, arbetslivserfarenhet som läkare och tidigare forskning är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5899
Kontakt
  • Sektionschef, Linnea Höper, 031-3430315
Facklig företrädare
  • SACO, Lisa Davidsson, 031-3429662
Publicerat 2023-09-17
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb