Regionhälsan, Expertenheterna, Kris- och Traumamottagningen

Vi söker nu en Specialistläkare inom psykiatri till Kris- och Traumamottagningen i centrala Göteborg.

Om oss
Kris- och traumamottagningen är en specialistmottagning för krigs- och tortyrskadade inom Regionhälsan. Mottagningen är centralt belägen i Göteborg.

Vårt arbete omfattar utredning, behandling och rehabilitering av krigs- och tortyrskadade och deras familjer. Uppdraget innebär också konsultation, handledning, metodutveckling och utbildning inom kunskapsområdet. Vi är en kompetent och kreativ arbetsgrupp på tolv personer bestående av psykiatrer, psykologer, socionomer, fysioterapeut och medicinska sekreterare. Merparten av behandlarna är legitimerade psykoterapeuter. Behandlingsarbetet är organiserat utifrån teamarbete.

Verksamhetschefen för kris- och traumamottagningen är även verksamhetschef för flyktingmedicinsk mottagning samt flyktingbarnmottagningen, och visst samarbete förekommer. 

Om arbetet
I arbetet som specialistläkare ingår kliniskt arbete bestående av psykiatriska bedömningar och behandlingar av krigs- och/eller tortyrskadade flyktingar och att bidra med medicinsk kompetens i teamet.

Det finns också möjlighet att utifrån erfarenhet delta i det utåtriktade arbetet i form av handledning och utbildning inom kunskapsområdet.

Om dig
Du skall vara legitimerad läkare med specialistinriktning psykiatri.

Det är meriterande om du tidigare arbete med traumatiserade flyktingar, psykisk ohälsa och exilproblematik samt har intresse och erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete.
Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5796
Kontakt
  • Matilda Vasilis, verksamhetschef, 073-6940995
Facklig företrädare
  • Jakob Nyhlén, Läkarförbundet, jakob.nyhlen@slf.se
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb