Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri, kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver specialiserad psykiatrisk vård inom följande fält; minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Vi har cirka 200 medarbetare och är lokaliserade i Mölndal, där våra heldygnsavdelningar och mottagningar är belägna.  

På vår klinik pågår omfattande forskningsverksamhet i form av befolkningsundersökningar, klinisk forskning samt kliniska läkemedelsprövningar. Vi arbetar även med flexibilitet mellan kliniskt arbete och forskningsrelaterade arbetsuppgifter och vår forskningsenhet (FoU-enheten) expanderar kontinuerligt.

Vi söker nu ytterligare en forskningssjuksköterska till vår FoU-enheten, inom verksamhetsområdet Psykiatri kognition och äldrepsykiatri vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, för att arbeta inom någon av nedanstående beskrivna forskningsstudier.

Vid minnesmottagning bedrivs läkemedelsforskning i samarbete med Göteborgs universitet och olika internationella läkemedelsföretag.

Syftet med forskningen är att ta fram läkemedel som kan förhindra demensutveckling. Vi har flera pågående studier i fas I-III.

De befolkningsbaserade H70-studierna, inom forskargruppen EPINEP vid Göteborgs universitet, är en del av Centrum för Åldrande och Hälsa, AgeCap.

H70-studierna studerar åldrandet i allmänhet och faktorer av betydelse för uppkomsten av demens och andra psykiska sjukdomar hos äldre.

H70 Clinical Studies är ett samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet och är lokaliserad vid minnesmottagningen och Centrum för Huntingtons sjukdom. Syftet med H70 Clinical Studies är att öka förståelsen för sjukdomsprocesser, samt att finna nya sjukdomsmarkörer.

Besök gärna studiernas webbplatser:

Minnesmottagningen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

H70-studierna i Göteborg | Göteborgs universitet (gu.se)

Klinisk minnesforskning - H70 Clinical Studies | Göteborgs universitet (gu.se)

Vårt erbjudande

Vi kan erbjuda dig en positiv arbetsplats, inom ett dynamiskt forskningsfält. Du får utbildning i aktuellt studieprotokoll, ICH-GCP och nedanstående arbetsuppgifter. 

Arbetsuppgifter

Som forskningssjuksköterska i vår forskargrupp, där flera yrkeskategorier ingår, kommer du att arbeta med datainsamling i studierna. Detta genom att utföra intervjuer och undersökningar avseende psykiatrisk och kroppslig hälsa, men även avseende andra förhållanden som är viktiga inom demenssjukdom och åldrande.

Arbetet som forskningssjuksköterska i vårt team för läkemedelsstudier innebär att du tillsammans med kollegor, läkare samt olika läkemedelsrepresentanter bedriver studier på enheten.

Du utför datainsamling, tar prover, provhantering, testar och intervjuar studiedeltagarna och deras anhöriga. Du kommer även beställa och dela ut studieläkemedel eller ge injektioner till studiedeltagarna. Du matar in data i register (eCRF), kommunicerar med våra internationella samarbetspartner och medverkar vid monitorering (extern kontroll).

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom psykiatri är meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet och ett intresse för forskning. Som forskningssjuksköterska inom de kliniska läkemedelsprövningarna meriteras tidigare erfarenhet av kliniska prövningar, samt sedan tidigare genomgången ICH-GCP utbildning.

Vi söker dig som har förmåga till självständigt arbete, är noggrann, positiv, samt har god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5761
Kontakt
  • Enhetschef, Diana Hellmér , 070-2893865
Facklig företrädare
  • Mathilda Svahn Holmén, 031-3438495
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb