Fastighet, stöd och service, Västfastigheter drift


Område drift och service ansvarar för drift, tillsyn och skötsel samt felavhjälpande underhåll och kundservice. Våra fastigheter är komplexa och tekniskt utmanande. Med vårt specialistkunnande och kännedom om våra kunders villkor är vi med och skapar förutsättningar för livsviktig vård. Vi söker nu en driftchef med ansvar för vår byggenhet

Rollen som Driftchef hos oss

Vi erbjuder dig en nyckelroll där du som driftchef strategiskt och operativt leder, samordnar och utvecklar driftenhet Bygg i Göteborgsområdet.

Som driftchef för enheten utgår du från Östra sjukhuset alternativt Sahlgrenska sjukhuset med ansvar för dina aktuella teknikområden inom Göteborg. Fastigheter i området är till exempel Sahlgrenska, Östra, Mölndal och Högsbo sjukhus. Detta innebär att du kommer att leda en del på distans då din personal befinner sig på olika geografiska platser.

Du kommer att arbeta teknikorienterat, i första hand för att vidmakthålla funktionen på de system och byggnader som ingår i ditt ansvar där du stöttar och samarbetar med övriga enheter. I enhetens område ingår; Yttre och inre byggnad så som till exempel tak, solavskärmning, fönster, dörrar, inredning och ytskikt. I uppdraget ingår också skadedjurssanering, mindre verksamhetsanpassningar och uppföljning av upphandlad mark-entreprenad.

Vidare leder och fördelar du arbetet för de driftkoordinatorer och drifttekniker som bildar vårt team som består av omkring 20 personer. Du ansvarar för arbetsmiljö, budget och personal för din driftenhet. Du representerar hela driften i mötesform med övriga förvaltningen.

Du rapporterar till Teknisk Chef för driftområde Göteborg.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för rollen har du avslutad gymnasieutbildning samt påbyggnadsutbildning motsvarande yrkeshögskola inom bygg, drift- och underhåll eller fastighetsdrift alternativt motsvarande utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag där verksamhet-, ekonomi- och personalansvar ingått. Vi ser gärna att du har ett tekniskt intresse och kunskap inom byggteknisk felsökning, återställnings och reparationsarbeten, samt av mindre nybyggnationer.

Din driftenhet utgår från flera olika platser i området vilket innebär att det kommer ingå resor i tjänsten. Du behöver därför inneha B-körkort.

Vårt erbjudande

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas.

Du får ett tydligt ledarskap men med stor frihet att själv ta ansvar och leda din enhet inom givna ramar.

Rekryteringsprocessen

Efter sista ansökningsdag kommer vi att kontakta de kandidater som är aktuella för en första intervju. Första intervjuerna är planerade till 6 och 11/10 så gör gärna en markering i kalendern nu.

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. Testerna planeras att genomföras den 19/10.

För frågor som rör tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Svensson. För frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Malin Ermund.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Varmt välkommen med din ansökan senast 1/10.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5746
Kontakt
  • Peter Svensson, 0736-601681
  • Malin Ermund, 072-1448259
Facklig företrädare
  • Ledarna: Birger Hedqvist Kumlander , 0707-850012
  • Vision: Jasmina jahic, 0700-805946
  • Kommunal: Harri Ikonen, 0705271729
Publicerat 2023-09-07
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb