Närhälsan Källstorp vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Källstorp vårdcentral är en väl fungerande enhet med cirka 9 800 patienter som valt att lista sig hos oss. Vi är en vårdcentral med mycket bred verksamhet och invånarna är vana att söka oss i alla lägen vilket gör verksamheten varierad inom alla yrkeskategorier med akut sjuka likväl som äldre med kroniska sjukdomar samt barn och unga. Hos oss arbetar en kompetent och väl sammansvetsad personalgrupp som har ett gott samarbete och alla är delaktiga i vårdcentralens utveckling samt är inte rädd för förändring utan gärna vill prova nya arbetssätt.

Vi arbetar i team där alla våra professioner är representerade. Vi har också tillgång till kurator, psykoterapeut, rehabkoordinator och vårdsamordnare (vårt psykosociala team). Vi prioriterar kollegialt utbyte och avsätter regelbundet tid för intern fortbildning. Vi vill att alla som jobbar hos oss ska känna sig uppskattade och må bra, både på jobbet och på fritiden.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan.

Om arbetet

Vi söker dig som vill ha ett intressant och kreativt arbete. Som vårdcentralchef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. En av dina viktigaste arbetsuppgifter är att tillsammans med medarbetarna ständigt förbättra och utveckla verksamheten för att den ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Som chef ska du alltid ha kundernas och medarbetarnas bästa som ledstjärna. Tjänsten kan vid behov, efter överenskommelse, kombineras med kliniskt arbete. Samverkan med kommunen och andra vårdgrannar är en viktig del av jobbet.

Till ditt stöd finns en teamledare men också stabsfunktioner för ekonomi, personal och utvecklingsfrågor. Din närmaste chef är primärvårdschefen och du ingår i ledningsgruppen för primärvårdsområde 2 där du tillsammans med 15 chefskollegor kommer att vara delaktig i hela områdets resultat och utveckling.

Om dig

Vi söker dig med akademisk utbildning inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser väldigt gärna att du har erfarenhet från att ha arbetat inom primärvården. Har du dessutom erfarenhet av att ha bedrivit ett bevisat gott chef- och ledarskap, med fördel inom hälso- och sjukvårdsverksamhet är detta meriterande.

Du är en person med stark personlighet och integritet som vill leda, utveckla och förbättra vår verksamhet mot uppsatta mål i dialog med medarbetare, kunder och områdesledning. Du tar beslut och initiativ, är drivande och ansvarstagande. Du ser till helheten, där du bidrar med ditt strategiska och analytiska tänkande för att stödja verksamheten samt ser verksamhetsutveckling som en självklar del av det dagliga arbetet.

Du är bra på att kommunicera och kan uttrycka dig tydligt och lättförståeligt. Du är också bra på att lyssna, är lyhörd för andras synpunkter och har lätt för att samarbeta och hantera konflikter där de uppstår. Du är engagerad, tycker om att leda andra, bygger relationer och är synlig och tillgänglig. Du lever upp till Närhälsans kärnvärden som är Pålitlig, omtänksam och nytänkande.

Övrigt

Intervjuer planeras till den 11 oktober och vi förväntar oss att du finns tillgänglig detta datum. 

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen kan djupintervju och testning ske på plats vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg den 19 oktober där du förväntas vara tillgänglig. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5663
Kontakt
  • Mats Dahl, Primärvårdschef, 076-0528909
Facklig företrädare
  • Ritva Stubelius, Vårdförbundet, 0725-136279
  • Lisa Norberg, Vision , 0700-207784
  • Anne-Liz Hjelte, Kommunal, 010-4415042
  • Anne-Charlotte Hansson, Akademikerförbundet SSR, anne-charlotte.hansson@vgregion.se
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb