Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling

Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Nu söker vi en Regionutvecklare som vill vara med och driva på samhällsutvecklingen och skapa förutsättningar för omställning till hållbara livsmedelssystem. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.
 

Ditt uppdrag
Västra Götalandsregionen har valt att prioritera jordbruk och livsmedel som branschområde. Vårt arbete utgår ifrån den regionala utvecklingsstrategin för Västra Götaland, med målet att vi tillsammans gör Västra Götaland till ett föredöme för omställning till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle
I arbetsuppgifterna ingår att ha löpande dialog med berörda organisationer inom området. Du kommer att ge miljö- och regionutvecklingsnämnden expertstöd inom jordbruk på strategisk nivå och operativt inför beslut. Då besluten har fattats är din roll att se till att de blir verkställda på ett bra sätt exempelvis genom uppföljning av projekt och andra satsningar. Det finns goda möjligheter att ta initiativ som främjar omställningen till hållbara livsmedelssystem inom ramen för beslutade strategier.

 

Vad kan vi erbjuda dig?
En utvecklingsinriktad arbetsplats med kollegor som har kunskap och erfarenhet inom branschområden, forskning- och utveckling, innovation, kompetensförsörjning och näringslivsutveckling. Västra Götalandsregionen som organisation med ca 50 000 anställda har en viktig funktion i insatser för den regionala utvecklingen exempelvis genom upphandling och inköp av livsmedel och utbildningen på naturbruksgymnasier som tillhör regionens verksamheter.
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det finns goda möjligheter att påverka arbetets planering och genomförande. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

 

För att lyckas i rollen behöver du:

 • Ha relevant akademisk examen (agronom, hortonom).
 • Har erfarenhet av att arbete inom lantbruksområdet.
 • God förståelse för strategiskt arbete med hållbar utveckling och vikten av att samverka med andra organisationer, exempelvis i nätverk.
 • God förmåga att arbeta självständigt och strategiskt med flera komplexa frågeställningar parallellt.
 • Du är lyhörd för olika personers och organisationers roller och perspektiv.
 • God förmåga att samarbeta med personer med olika befattningar, bakgrund och kompetenser, både inom och utanför Västra Götalandsregionen.
 • Du har hög integritet, administrativ skicklighet och stor förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.
 • Du är skicklig på att samla in, analysera och kommunicera fakta.

Det är meriterade med erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation samt erfarenhet från tidigare arbete med regional utveckling. Det är även meriterande med:

 • Forskarutbildning inom ett område som är relevant för tjänsten.
 • Regionala och nationella nätverk med koppling till hållbar utveckling samt erfarenhet av internationellt samarbete.
 • Erfarenhet av att bygga projektportfölj inom relevant område.


Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.


Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5613
Kontakt
 • Gustaf Zettergren, avdelningschef, 0700824158
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb