Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Självskadeenheten på Östra sjukhuset har i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlat självskadebeteende. Patienterna kommer till enheten från hela landet genom planerade inläggningar via remiss. All vård bygger på frivillighet och vilja till förändring.  

På avdelningen erbjuds patienterna psykotereapeutisk behandling anpassat efter individuella behov och kognitiv funktionsförmåga. Behendlingstiden sträcker sig mellan 18-24 veckor där patienterna har tillgång till ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, behandlingsassistenter, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist. Brukarmedverkan i skilda former är en integrerad del av avdelningens arbete, bl a i form av peer support. Vårdprocessen genomsyras av dialektisk beteendeterapi (DBT) och är förlagd i en miljöterapeutiskt kontext. Utöver den inneliggande behandlingen arbetar vi även med utåtriktade insatser så som konsultation till behandlare, utbildning och handledning. Enheten bedriver forskning relaterat till patientgruppen och arbetar med kontinuerlig verksamhetsutveckling enligt vårt uppdrag.

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer att erbjudas bredvidgång tillsammans med erfarna kollegor, adekvat utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning. Avdelningen är den första i sitt slag i Sverige vilket innebär att det finns stora möjligheter att engagera sig i vidareutveckling av avdelningens uppdrag lika väl som i de pågående forskningsprojekten. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.     

Arbetsuppgifter

Utifrån DBT och DBT-Skills System som metod, arbetar du i team med övriga kollegor med att coacha, lära ut och stötta till generalisering av färdigheter. Du arbetar nära patienterna och följer dem i deras behandlingar genom att planera, organisera och genomföra olika behandlingsaktiviteter tillsammans med patienterna på och utanför avdleningen. Utöver att du bidrar till patienternas psykoterapeutiska behandling har du också i uppgift att sköta den dagliga ruljansen som är förknippad med en heldygnsvårdsavdelning samt somatiska omvårdnadsuppgifter så som kontroller, blodprover och såromläggningar.

Arbetet är förlagt på rotation dag och kväll på ett tioveckorsschema, där du arbetar 4 helger av 10.

Om dig

Vi söker dig som har adekvat utbildning som skötare alternativt adekvat utbildning som behandlingsassistent. 

Du skall ha ett genuint intresse och engagemang för patienter med självskadebeteende. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt behöver anstränga sig mer. Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga.

Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Följande är meriterande:

  • Specialistskötarutbildning
  • Erfarenhet av psykiatrisk heldygnsvård
  • Erfarenhet av arbete med målgruppen
  • Utbildning inom DBT
  • Grundläggande psykoterapiutbildning, Steg 1 KBT

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5491
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Kajsa Sjöberg, 072-2012410
Facklig företrädare
  • Kommunal: Gabriella Lindström & Raquel dos Santos, 031-3436929
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb