Sjukhusen i väster, AnOpIva, Operationsavdelning, Frölunda/Högsbo

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Högsbo närsjukhus ersätter Frölunda specialistsjukhus vid årsskiftet 2023/2024. Högsbo närsjukhus erbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer att vara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. För att möjliggöra vård med hög kvalitet, med patienten i fokus, kommer Högsbo närsjukhus att vara ett så kallat smart sjukhus, där vi kombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd. På sjukhuset finns specialistcentrum och dagkirurgiska centrum samt operation, mottagning och resurser för bild- och provtagning för vuxna och barn. Högsbo närsjukhus blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Vår arbetsplats
Operationsavdelningen på Frölunda specialistsjukhus har tre operationssalar där vi bedriver elektiva operationer inom specialiteterna kirurgi, ortopedi, gynekologi och öron-näsa-hals av dagkirurgisk karaktär. Vi opererar både barn och vuxna. Kopplat till operationsavdelningen finns också en pre- och postoperativ avdelning. På Högsbo närsjukhus ökar vi antalet operationssalar till nio, vilket medför behov av fler koordinatorer. Förutom de specialiteter vi har idag kommer vi dessutom att samverka med Sahlgrenska Universitetssjukhuset inom plastikkirurgi och ögonsjukvård.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med dina operationskoordinerande kollegor planera för operationer från alla aktuella opererande specialiteter. Ditt arbete har sin grund i ett effektivt flödestänk där man på ett ansvarsfullt sätt planerar för välfyllda och effektiva operationsprogram vilket möjliggör en god tillgänglighet för patienterna.

Arbetet sker i nära dialog med samverkande funktioner på operationsavdelningen, operatörer, mottagningar och patienter. I ditt ansvar ligger även arbetet att säkerställa att rätt galler/instrument finns på plats, i dialog med sektionsledare, sterilcentral samt operationssköterskor med specialansvar.

Du kommer att ansvara för att upprätta och utveckla enhetliga rutiner kring operationskoordinering och kallelser. Du kommer även att delta i arbetet med anpassning av digitala lösningar och arbetssätt i ORBIT med mera.

Stort fokus kommer även att läggas på ditt ansvar att, i nära samverkan med andra professioner, delge patienterna rätt information inför sin operation.

Din anställning kommer att vara inom verksamhetsområde Anestesi operation och intensivvård och din närmaste chef blir chefen för operationsavdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller sjuksköterska och har erfarenhet från arbete med operationskoordinering.

Du är mål- och resultatinriktad och har god samarbetsförmåga. Du kan snabbt ställa om vid förändringar med kort varsel och har förmåga till problemlösning i en verksamhet som kännetecknas av högt tempo.

Du har också en god kommunikativ förmåga, är prestigelös, kan och vill utveckla verksamheten tillsammans med andra och ser därmed till helheten såväl för avdelningen som för verksamhetsområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan
För att söka tjänsten, gå in via länken nedan.
https://vgregion.varbi.com/se/what:job/jobID:637673/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4297
Kontakt
  • Johan Kling, verksamhetschef, 073-0792794
  • Anne-Marie Bernesjö, vårdenhetschef, 072-8536123
Facklig företrädare
  • Liselott Björklund, Vårdförbundet, liselott.bjorklund@vgregion.se
  • Carina Gunnarsson, Kommunal, 031-3425190
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-07-02

Tillbaka till lediga jobb