Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Miljöavdelningen

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Miljöavdelningen arbetar med sjukhusövergripande miljöfrågor, och är sjukhusledningens  stöd i miljöfrågor. På miljöavdelningen finns fyra medarbetare, en miljöstrateg med övergripande ansvar och tre miljösamordnare.

Enligt Västra Götalandsregionens mål ska SU vara certifierat enligt ISO 14001 senast 2025. SU har ett miljöledningssystem uppbyggt enligt ISO 14001, och delar av sjukhuset är redan certifierat.

Miljöavdelningen är geografiskt placerad i Mölndal, där även andra sjukhusgemensamma administrativa funktioner finns placerade. Organisatoriskt tillhör Miljöavdelningen verksamhetsområde Medicinsk fysik och teknik.

Arbetsuppgifter

Som miljösamordnare samordnar och driver du arbetet inom några av våra målområden, som t.ex. produkter och avfall, transporter, medicinska gaser, energi och miljöledning. Arbetet kräver flexibilitet och innebär många olika moment, som till exempel att utbilda och inspirera sjukhusets personal inom miljöområdet, ta fram underlag för anmälningar enligt miljöbalken eller redovisningar till tillsynsmyndighet, utveckla miljöledningssystemet, vara revisionsledare för internrevision av miljöledningssystemet samt administrera både miljöportalen (miljösidan på intranätet) och externa hemsidan med avseende på miljö. 

Om dig

Vi söker dig som har utbildning i miljövetenskap på högskolenivå eller utbildning/yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Du ska vara driven och nyfiken, flexibel med förmåga att prioritera. Du ska ha lätt för att både samarbeta och jobba självständigt samt uttrycker dig väl i tal och skrift och du ska ha datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har vana av och tycker om att arbeta strategiskt, hitta lösningar och utmanas av nya arbetsuppgifter. 

Följande är meriterande:

  • Utbildning inom miljölagstiftning, miljöledningssystem och internrevision (ISO 14001) samt yrkeserfarenhet av arbete med miljöfrågor inom offentlig förvaltning som klassas som miljöfarlig verksamhet eller på tillsynsmyndighet.
  • Yrkeserfarenhet av arbete direkt kopplat till miljölagstiftning.
  • Yrkeserfarenhet av arbete med miljöledningssystem, inklusive revision. 

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-08-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg/Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4195
Kontakt
  • Miljöstrateg, Johanna Knape, 0722-041592
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Marcus Krantz, 031-3439970
  • Vision, Eva-Lotta Yngvesson, 031-3427116
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb