Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neonatalogi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vill du arbeta inom Neonatal Intensivvård eller familjevård där vi erbjuder barnsjukvård i världsklass till de allra sjukaste barnen och deras familjer, men också till de som bara behöver stöttning i livets början. Då är Neonatalverksamheten något för dig!

På intensivvårdsavdelningen vårdas förtidigt födda barn och barn som har ett komplicerat sjukdomstillstånd vid födelsen som kräver intensivvård. Vi har ett nära samarbete med förlossningsavdelningarna och står alltid beredda om ett barn förväntas födas för tidigt, eller om det sker något akut i samband med födelsen. Avdelningen har 11 intensivvårdsplatser. Verksamheten bemannar också den neonatala transportorganisationen som transporterar nyfödda barn med ambulans, flyg och helikopter.

På vår familjevårdsavdelning vårdas sjuka nyfödda barn och deras familjer. Vårt mål är att skapa trygghet för familjen i en situation när livet startade på ett oväntat sätt.

Vi har ett nära samarbete med förlossningsavdelningarna, och står alltid beredda om ett barn förväntas födas för tidigt, eller om det sker något akut i samband med förlossningen. Avdelningen har 18 vårdplatser och i de flesta  rummen vårdas barnen tillsammans med sina föräldrar. Inom vår verksamhet finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska hos oss arbetar du i team med läkare och sjuksköterskor. Du ansvarar för omvårdnadsuppgifter och finns till stöd för föräldrar i anknytningsprocessen.  Våra mentorer finns som stöd så du alltid kan känna dig trygg i arbetet på avdelningen. Vi har utbildning och träning av akuta situationer som regelbundet genomförs av våra CEPS instruktörer. Som erfaren undersköterska finns utvecklingsmöjligheter med utökat ansvar för förlossning och mer avancerade medicintekniska och omvårdnadsuppgifter.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska/barnsköterska med inriktning akutsjukvård alternativ barnsjukvård. Har du tidigare erfarenhet av barnsjukvård/neonatalvård alternativt intensivvård/akutsjukvård är det meriterande.

Vi söker dig som har en positiv människosyn och en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och kan hantera hastigt uppkomna situationer med bibehållet lugn. Du visar engagemang och vilja i ditt arbete och är intresserad av att bidra till utvecklingen av vår verksamhet. Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4036
Kontakt
  • Avdelningschef, Jennie Norlander, 0767-691173
Facklig företrädare
  • Kommunal, Irene Andrén, 031-3439309
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb