Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Enhetens laboratorier, som är placerade på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås respektive Skene, har idag totalt ca 70 medarbetare (biomedicinska analytiker, sjuksköterskor, undersköterskor, kemister, IT- och administrativ personal).

I Borås pågår verksamheten dygnet runt, medan det mindre laboratoriet i Skene bemannas dagtid. Hos oss kommer du att arbeta i moderna lokaler i ett högteknologiskt laboratorium. Vi utför analyser inom bland annat allmänkemi, hematologi, immunkemi, koagulation, läkemedel och allergier. Vår personal bemannar även provtagning och provinlämning.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska i provtagningen kommer du att arbeta med att ta blodprover på patienter. Vi tar även emot urinprover och andra vätskor samt utför belastningar.

I provinlämningen tar vi emot och hanterar prover för att förbereda dem för analys. Vi packar och skickar även prover till andra laboratorier.

Om dig

Du är utbildad undersköterska alternativt student på sjuksköterske- eller läkarprogrammet. Du talar och förstår svenska i både tal och skrift. Erfarenhet från venprovtagning, provhantering och datorvana är meriterande. 

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor. Du har framåtanda och god samarbetsförmåga. Du gillar ett varierat arbete i tidvis högt tempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval sker löpande.  

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Juni - Augusti
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4006
Kontakt
  • Enhetschef, Anna Siljehov, 073-0839783
  • Enhetschef, Charlotta Malm, 072-1797799
Facklig företrädare
  • Kommunal, Malin von Porat, 033-6161876
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb