Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Vill du vara med och utvecklas med oss? Vi söker just nu en yrkeslärare på lantbruksmaskiner och serviceteknik

Beskrivning
På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk på ca 270 ha, kravgodkänd djurhållning med 62 kor, ca 40 suggor, drygt 50 tackor och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djur och trädgård. På skolan finns också en gymnasiesärskola samt vuxenutbildningar. Vi driver vårt eget lantbruk där eleverna får utvecklas och lära sig i en verklig miljö. På Sötåsen utbildas nästa generation inom den gröna näringen och vi strävar alltid efter att ligga i framkant med ny teknik och hållbara arbetssätt. På skolan bedrivs omfattade projektverksamhet i samarbete med olika forskningsinstitutioner som t ex Rise, Chalmers och SLU. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Arbetsuppgifter

  • Undervisning inom maskiner och serviceteknik på samtliga skolformer som erbjuds vid skolan samt ansvar och skötsel av skolans anläggningar. Stor del av arbetet går ut på att lära elever och studerande att köra, underhålla och reparera traktorer och maskiner. 
  • Du ska ingå och samverka med andra lärare i arbetslaget och på skolan.
  • Du ska vara delaktig i skolans fortsatta uppbyggnad och utbildningens utveckling.
  • Du medverkar i det praktiska arbetet på Sötåsen.

Yrkeslärarrollen ger dig en unik möjlighet att kombinera ett yrkeskunnande med pedagogiskt arbete. Du blir en viktig person när det gäller att skapa goda förutsättningar för elevernas framtida liv. Du kommer ingå i skolans lantbruksarbetslag där vi tillsammans driver utvecklingen av skolans verksamhet framåt och där våra högt ställda förväntningar på eleverna är en tydlig framgångsfaktor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och har erfarenheter inom lantbruk. Du ska ha stort intresse av att undervisa inom naturbruksprogrammet samt vill verka för att alla elever ges möjlighet att utvecklas utifrån sina mål. Du är flexibel, målinriktad och tar initiativ till samarbete med kollegor. Du ingår i arbetslag där olika ämneskombinationer möts. Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att arbeta ämnesintegrerat så att eleverna upplever att utbildningen utgör en helhet.
Vi söker dig som är utvecklings- och målinriktad, noggrann och som tycker om att befinna dig i en föränderlig vardag tillsammans med elever och kollegor. Du har goda, såväl teoretiska som praktiska kunskaper om lantbrukets maskiner.
Vi sätter eleverna och deras kunskapsutveckling i centrum. Du behöver därför vara lyhörd för deras behov, förutsättningar och erfarenheter. Du präglas av öppenhet, prestigelöshet och har stor vilja till utveckling och samarbete.

Körkort B för manuell växellåda.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
Agronom, lantmästare, agrotekniker eller servicetekniker.
Pedagogisk utbildning samt erfarenhet av undervisning. Saknar du lärarlegitimation ska du vara villig att läsa till det under anställningen.

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. Tillträde enligt överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast den 25 juni. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du kan ansöka om ett utdrag via polisens hemsida

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Töreboda Sötåsen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3841
Kontakt
  • Anders Nordström, 0763-060416
  • Madeleine Hansson, 073-6003126
Facklig företrädare
  • Johan Sipola, Sveriges Lärare, 072-5108483
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb