Folkhögskoleförvaltningen, Fristads folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 200 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs och Växa - en kurs för personer med funktionsvariation. Utav våra deltagare studerar ca 60 allmän kurs, yrkesbiodling eller vävning på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i skolans arbetslag för kök och lokalvård. Arbetet innebär bland annat tillredning och servering av måltider inom skola och konferens, måltidsservering samt egenkontroll. Inom lokalvård ansvarar du för lokalvård av skolans lokaler tillsammans med resten av arbetslaget. Vi arbetar efter VGR´s miljömål för hållbar utveckling.

Då skolan även har konferensverksamhet kan arbetstid vara förlagd till även kväll och helg.

Kvalifikationer

Vi söker nu engagerade, mål- och serviceinriktade personer med erfarenhet inom yrket.

Du har god samarbetsförmåga och vill arbeta i arbetslag. Då arbetslaget arbetar som ett team, ska du vara flexibel, har förmåga att själv ta initiativ för att lösa problem som kan uppstå, hitta lösningar och ta ett gemensamt ansvar för de uppgifter som arbetslaget ska utföra. Du ska tycka om att ge service samt vilja att vara med och utveckla arbetslaget och verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du har intresse för att arbeta med människor i alla åldrar och vill verka för att alla skall trivas och må bra på skolan.

Vi lägger stor vikt vid positivt tänkande och att man har service- och ansvarskänsla. Du måste tycka om att arbeta med människor - du möter deltagare, konferensgäster samt personal varje dag.

Utbildning

Du ska ha erfarenhet från lokalvård och/eller måltidsservice.

Meriterande är utbildning inom inom områdena så som restaurang och storhushåll inkluderat kunskaper inom livsmedelshygien, samt kunskaper om hållbara arbetsmetoder inom städteknik.

Villkor

Timanställning (intermittent). Urval kan ske under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad timanställning
Ort Fristad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3711
Kontakt
  • Yvonne G Forsström, Enhetschef, 0738-332158
Facklig företrädare
  • Janet Apablaza Gonzalez, Kommunal, 0700-825124
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb