Folktandvården, Munkedal-Färgelanda

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om oss
Kliniken består av två utbudspunkter varav Färgelanda är en och Munkedal den andra. Det innebär att vi har gemensam ekonomi och klinikledning. Vi ser mycket positivt på att du arbetar på båda utbudspunkter allt utifrån patient och personalbehov. Vi samarbetar även med andra Folktandvårdskliniker för att sätta patienters behov och efterfråga i centrum.

Kliniken i Färgelanda ligger i gemensam byggnad med vårdcentral, fysioterapeut och demensboende. Vi har vi 6 behandlingsrum. Här arbetar totalt 10 medarbetare. I Munkedal har vi också 6 behandlingsrum där 16 medarbetare arbetar. Kliniken ligger kliniken centralt belägen nära tågstation och busshållplats. Kostnadsfri bilparkering finns ca 5 minuters promenadavstånd.

Färgelanda som är en mindre kommun i sydvästra Dalsland har ett rikt föreningsliv. Här kan du bl.a. flyga luftballong, spela Bowls, köra folkrace, paddla kanot, orientera eller bara njuta av en fisketur. Naturen inpå knuten och otaliga tjärn i fina svampskogar. Självklart så har vi gratis parkeringsplats.

Munkedal är kommunen där hav möter skog. Även här finns ett rikt föreningsliv och stora möjligheter till friluftsliv, både på land och till havs. Golfbanor finns i båda kommunerna. 

Besök gärna: Välkommen! (vastsverige.com) för en trevlig presentation av Dalsland och Västsverige.

Båda klinikerna omfattas av Folktandvårdens system för zon-tillägg, vilket innebär ett klinikbundet lönetillägg. 

Om jobbet
Som tandläkare hos oss blir du en del av en stor och bred kompetens. Hos oss har både tandläkare och sköterskor erfarenhet av att arbeta med digital avtryckstagning och distanskonsultation. Vi har hög protetiskt kompetens, då Axel är resurstandläkare. Vi har även tillgång till mikroskop för rotbehandling. I Munkedal har vi tandläkare Behishta med fördjupad kunskap i käkkirurgi som tar emot internremisser. 

Vi arbetar i en positiv anda där samverkan och utveckling av verksamheten är sker dagligen. Vi uppmanar till nytänkande och strävar efter att engagera alla medarbetare i klinikens utvecklingsarbete. 

Viktigt för oss är att ge våra patienter god vård med hög kvalité och omsorg. Samtidigt som vi värnar om personalens gemenskap och ett gott arbetsklimat. 

Om dig
Du är legitimerad tandläkare, har god odontologisk kompetens och intresse för såväl barntandvård och vuxentandvård. För oss är det viktigt att du ger ett lugnt och förtroendeingivande intryck. Du har dessutom ett stort driv och intresse av att fortsätta utveckla dig själv såväl som medarbetare och vår verksamhet. Detta är en del av Folktandvårdens vision och värderingar.

Du har kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift.

Är du nyutbildad får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första året. Handledningsprogrammet är en del av vårt treåriga utvecklingsprogram med upp till 18 dagars kompetensutveckling.

Om rekryteringsprocessen
När din ansökan kommit in till oss blir du i första hand kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju, gäller ej internt sökande. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Dessa intervjuer är enligt överenskommelse. Vi berättar gärna mer om vår arbetsgång när vi pratas vid.

Om du som sökande har utbildning/examen från ett annat EU/EES-land än Sverige och saknar referenser kan det bli aktuellt med kompletterande teoretiska och kliniska arbetsprover, som en del av rekryteringsprocessen.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Munkedal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3685
Kontakt
  • Klinikchef: Kerstin Karlén, 0767-771420
Facklig företrädare
  • TT: Stella Malmcrona, 073-5530971
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb