Sjukhusen i väster, Angereds Närsjukhus, Barn och Ungdomsspecialistcentrum

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Om oss
På Specialistcentrum Barn och Unga Angereds Närsjukhus arbetar motiverade och utvecklingsinriktade medarbetare och vi söker nu en barnpsykiater eller barnläkare med intresse för utvecklingsneurologiska avvikelser som kan förstärka vår Barn- och ungdomsverksamhet.  De barn och ungdomar vi möter har ofta en komplex problematik, som kan innefatta medicinska, utvecklingsneurologiska, sociala och psykologiska aspekter.

Hos oss arbetar barnläkare och barnpsykiater tillsammans med psykologer, specialistsjuksköterskor logopeder, kuratorer, dietister, specialpedagoger, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi arbetar teambaserat inom följande specialitet: astma och allergi, fetma, undervikt, gastroenterologi, nefrologi, utvecklingsneurologi och neurologi.

Vår mottagning är öppen dagtid och vi har till största delen planerade besök. Vi har två mottagningar inom verksamhetsområdet, en i Angered och en i Gamlestaden, där samarbete mellan dessa är en självklarhet.

Arbetsuppgifter
Hos oss arbetar du med barn och ungdomar i åldrarna 0–18 år. Du arbetar individuellt och i multiprofessionella team. Fördelning mellan allmänpediatriska och utvecklingsneurologiska frågeställningar i ditt arbete kan diskuteras utifrån din kompetens. Du kommer att utreda, diagnostisera, föreslå och genomföra lämplig behandling i nära samverkan med andra kollegor och yrkesgrupper. Samverkan med externa resurser är också viktigt, så som tex. skola, barnavårdscentral, habilitering och hälsa och socialtjänst

Om dig
Vi söker dig som är utbildad barnpsykiater eller barnläkare med kunskap om utvecklingsneurologiska avvikelser hos barn och unga. Du har ett engagemang för att arbeta i en mångkulturell miljö. För att nå goda resultat och för att du ska trivas är det viktigt att du vill arbeta i team med andra professioner och har en god samarbetsförmåga. Du har goda kunskaper av svenska i både tal och skrift. Nytänkande och intresse för utvecklingsarbete är viktiga egenskaper. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Barn och unga.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3654
Kontakt
  • Kristoffer Alin, vårdenhetschef, 0722-029472
  • Gudrun Nygren, överläkare, gudrun.m.nygren@vgregion.se
  • Lorna Niklasson, verksamhetschef, 0722-218820, lorna.niklasson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Heike Lundgren, Västra Götalands läkarförening , 031-3450866,heike.stichel@vgregion.se
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb