Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinavdelning barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vilka är vi?

Medicinavdelning barn är en barnmedicinsk akutavdelning inom Drottning Silvias barnsjukhus med uppdrag att bedriva vård, forskning och utbildning. Hos oss vårdas barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år med allmänpediatriska sjukdomar. Till oss kommer också barn och ungdomar som är i behov av högspecialiserad vård såsom till exempel lungsjukdomar, metabola sjukdomar, neurologi, lever-, njur- och tarmsjukdomar samt transplantation.

Vi har sedan drygt ett år flyttat in i det nybyggda barnsjukhuset där vi har ännu bättre möjlighet att tillgodose barnens och de anhörigas behov av en ombonad, säker, trygg och läkande miljö. Även personalens behov av en god arbetsmiljö som inbjuder till lärande och delaktighet kan tillgodoses. I det nya barnsjukhuset arbetar vi enligt modellen ”Patientnärmre vård” där fokus ligger på mötet med patienten samt närhet och delaktighet för både patient, anhöriga och medarbetare. Vi arbetar i team bestående av sjuksköterska, undersköterska, läkare samt fler yrkeskategorier utefter barnets behov.

Vad får du jobba med?

Som sjuksköterska hos oss får du möta patienter med många olika diagnoser. Arbetet handlar också om att stödja och involvera föräldrar i omvårdnadsarbetet. Det är ett intressant och utmanande arbete där du hela tiden lär dig nya saker.

Vi vill att du ska få en positiv och trygg start. Därför har vi utformat ett introduktionsprogram där åtta veckors introduktion ingår. Vi har dessutom mentorssjuksköterskor som erbjuder stöd i det kliniska arbetet. Vi är en arbetsplats där alla är delaktiga för att skapa en god och säker vård.

Varför ska du välja oss?

Vill du vara med och forma framtidens sjukvård genom engagemang och delaktighet – då ska du välja oss!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt pediatriska kliniska basår. Det kliniska basåret är obligatoriskt och pågår under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning samt möjlighet till att fördjupa sig i någon specifik vårdprocess på avdelningen. 

Vem söker vi?

Du som börjar hos oss är legitimerad sjuksköterska med intresse för att arbeta med sjuka barn och deras familjer. Specialistutbildning inom barn och ungdomssjukvård och/eller erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska är meriterande. Du är beredd att ta ett stort ansvar och kan arbeta både självständigt och i team. Vi söker sjuksköterskor för både dag- och nattjänstgöring.

Vi kommer att intervjua löpande så sök gärna redan idag! Är det något du funderar på så är det bara att höra av sig.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3614
Kontakt
  • Anton Bergvall, Vårdenhetschef, 0764-964351
  • Hanna Borg, Vårdenhetschef, 0700-206668
Facklig företrädare
  • Sally Fong, Vårdförbundet, 031-3434524
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb