Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en IT-Tjänsteansvarig inom området Identitiy Goverance and Administration (IGA) till sektionen Identitet, behörighet och organisation inom avdelningen Applikationsleverans. Du kommer att vara en viktig spelare i den förändringsresa vi befinner oss på, där vi strävar efter självförsörjande team och agila arbetssätt.

För denna tjänst finns det möjlighet att påverka valet av placeringsort Vänersborg, Mölndal, Skövde eller Borås, även möjlighet till distansarbete i viss mån. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta i ett agilt team i nära samarbete med flertal kompetenser i rollen som IT-Tjänsteansvarig. Sektionen består av ca 20 medarbetare fördelade på tre team med både verksamhets- och IT-kompetens plus ett antal konsulter. Sektionens uppdrag är att säkerställa livscykelhantering, vidmakthållande och vidareutveckling av tjänster som stödjer verksamhetens processer kopplat till uppgifter om invånare, medarbetare och organisation.

Ett urval av ansvarsområden:

 • Inneha rollen (Agera) IT-Tjänsteansvarig i behörighetsteamet
 • Förvaltning och livscykelhantering IT-tjänster inom tjänsteområdet
 • Att IT-tjänster inom tjänsteområdet levereras enligt överenskommen kvalitet och följs upp enligt fastlagda riktlinjer
 • Budget bereds och följs upp för IT-tjänster för förvaltning och vidareutveckling
 • Arbeta mot uppsatta mål och fastställd handlingsplan
 • Leda och vid behov prioritera teamets resurser för det operativa arbetet i förvaltning, projekt och uppdrag och att säkra kompetensspridning
 • Driva avveckling och konsolidering av system
 • Jobba med beredningar och driva utredningar som uppdragsansvarig
 • Aktivt arbeta med och genomföra ständiga förbättringar

Vad kan vi erbjuda dig?
Behörighetsteamet ansvarar för säkra, användarvänliga och effektiva tekniska lösningar i VGR för livscykelhantering av digitala identiteter (användare) och behörigheter. Som IT-Tjänstesansvarig i kommer du att hantera operativa, taktiska och strategiska frågor, du initierar och genomför förbättringsarbete tillsammans med produktägaren. Du kommer att vara en viktig spelare i den förändringsresa vi befinner oss på, där vi strävar efter självförsörjande team och agila arbetssätt. Du kommer ingå i ett glatt gäng där vi jobbar över gränserna mellan IT och verksamhet, och dagarna kommer att bjuda på många spännande och varierande arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen behöver du:

Akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kompetens som för anställningen bedöms likvärdig. Flerårig erfarenhet av systemförvaltning och IT-tjänsteansvar, gärna inom området behörighetshantering – IGA (identity, gouvernance and administration) och IT-infrastruktur.

 • Erfarenhet ITIL och agila arbetsmetoder
 • Mycket god planerings och organisationsförmåga samt förmåga att leda och samordna
 • Mycket god pedagogisk och kommunikativ förmåga
 • I uppdraget har du kontakter med leverantörer och samarbetsparters, som innebär att du behöver ha en mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vi ser att det är meriterande om du har:
Erfarenhet av HSA-katalogen och nationell behörighetsmodell. Vi ser det som en fördel om du har erfarenheter av informationssäkerhetsarbete, arbete inom offentlig förvaltning samt kunskap om Västra Götalandsregionens organisation. 

Det är viktigt för oss att du är en teamspelare och samtidigt trivs med att arbeta självständigt. Du har en naturlig ödmjukhet inför vår mycket komplexa omvärld och samtidigt modet att vända på ingrodda stenar och föreslå alternativa lösningar. Vi söker dig som är ansvarstagande, initiativtagande och handlingskraftig och som frikostigt delar med dig av dina kunskaper.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

I uppdraget ingår resor främst inom VGR, samt många kontakter, därför är det viktigt att du trivs med att vara synlig i organisationen.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3605
Kontakt
 • Anne-Berit Fredriksson, sektionschef, 070-2997916
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb