Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Medicin barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vill du vara med och bidra till en barndiabetesvård i toppklass? Till diabetesmottagning barn söker vi nu dig som är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, eller ST-läkare i slutet av din ST.

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus är ett av Nordens största med ett brett utbud av högspecialiserad vård. Sektorn för pediatrisk diabetologi och endokrinologi samt Regionalt obesitascentrum är en del av verksamhet Barnmedicin. Här bedriver vi läns-, regional- och högspecialiserad vård.

På diabetesmottagningen följer vi drygt 500 barn och ungdomar i åldern 0-18 år med diabetes typ 1 och ett mindre antal med typ 2 eller monogen diabetes. Vi är en av landets ledande mottagningar för barndiabetes, både vad gäller patientantal och i vilken utsträckning vi lyckas stötta våra patienter och deras familjer att uppnå goda resultat i diabetesvården. Vi bedriver forskning och har ett flertal pågående studier som delvis är nationella och internationella samarbetsprojekt.

Vad kommer ingå i ditt arbete?

Som läkare hos oss blir du en del av vårt diabetesteam med sjuksköterska, dietist, kurator och psykolog. Vi har ett gott samarbetsklimat och ger tillsammans ett tryggt och professionellt stöd till våra patienter och deras familjer.  I arbetsuppgifterna ingår att utreda, diagnostisera, behandla och följa patienter. Det innefattar också information och rådgivning till patienter och deras föräldrar. Du kommer att ha ett nära samarbete med diabeteskunniga sjuksköterskor på slutenvårdsavdelningen. I mån av intresse kan det även bli aktuellt med tjänstgöring på vår endokrinmottagning eller på Regionalt obesitascentrum. I tjänsten ingår någon form av jourtjänstgöring på barnsjukhuset, där upplägget kan variera utifrån kvalifikationer, erfarenhet, önskemål och personliga förutsättningar. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling med goda möjligheter att delta i nationella och internationella konferenser och kongresser.

Om dig

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, alternativt är i slutfasen av din ST inom samma specialitet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom pediatrisk diabetesvård eller endokrinologi. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har god förmåga att kommunicera på svenska och kan göra sig förstådda i skrift. Din språknivå bör lägst vara C1 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk).

Vi tror att du som börjar som läkare hos oss är trygg i dig själv och kan skapa förtroende och erbjuda ett bra stöd för patienterna och deras föräldrar. Det är också viktigt att du kan kommunicera och förmedla information på ett tydligt sätt. Hos oss ingår du i ett team och vi tror att du trivs med detta och har lätt för att samarbeta. Du har inga problem att själv planera och löpande göra prioriteringar i ditt arbete.

Vi hoppas att du vill vara med och tillsammans med oss utveckla vår högspecialiserade diabetesvård för barn och ungdomar!

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2882
Kontakt
  • Sektionschef Peter Adrian, 031-3438998/070-9170941
Facklig företrädare
  • SACO, Jakob Medbo, 0313421000/jakob.medbo@vgregion.se
Publicerat 2023-04-06
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb