Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri psykos

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

I september 2022 öppnade Psykiatri Psykos en ny avdelning. Målgruppen är unga patienter nyinsjuknade i psykos och vi arbetar både med behandling och utredning.

Avdelningen ligger i samma hus som verksamhetens övriga två psykosavdelningar på Mölndals sjukhus. Vi samarbetar med verksamhetens mottagning för nyinsjuknande som finns i nära anslutning till avdelningen.

På avdelningen har patienten en kontaktperson som håller i samordning och omvårdnad. På enheten arbetar det bland annat läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, kuratorer, receptarier och sjukvårdsbiträden.

Vi kan erbjuda dig

Det finns goda möjligheter till egna projekt, forskning och möjlighet till ledighet för vidareutbildning till psykiatrisjuksköterska.

Du får minst 4 veckor bredvidgång, möjlighet att vara med och påverka ditt schema och ditt arbetsinnehåll. 

Arbetsuppgifter

Samtalet och mötet med patienten är det viktigaste verktyget i arbetet. Målet är inledningsvis att skapa ett lugn och trygghet för patienten. Därefter genom ett personcentrerat arbetssätt komma överens om en vårdplan som innehåller mål och strategier för behandling och uppföljning.

Utöver det så växlar du mellan att arbeta som ansvarig sjuksköterska och medicin ansvarigsjuksköterska med en bred roll där du delar medicin, leder behandlingskonferensen, rapporterar, ta emot nya patienter och leder och fördelar arbetet bland omvårdnadspersonalen. 

Viktiga delar i detta arbetssätt är att:

  • Lyssna och förmedla bilder av patientens livssituation, förmågor och hinder.
  • Skapa tillitsfulla och trygga relationer som leder till dialog och samarbete.
  • Formulera vårdplaner som är baserade på patientens berättelse och involvera anhöriga.

Om dig

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska. Har du specialistutbildning i psykiatrisk vård är det meriterande. Målgruppen är nyinsjuknade patienter med psykossjukdom så viktiga egenskaper är god förmåga att bygga relationer och förmedla lugn och trygghet.

Du har ett genuint intresse för mänskliga möten och drivs av kunna hjälpa andra. Våra patienters verklighet är ofta inte samma som din egen så du måste kunna visa omdöme, vara tydlig och försöka nå fram till patienten.

Vi söker dig som vill arbeta aktivt med patienten och hela nätverket. Vi följer Vård och Insatsprogrammet för schizofreni samt Sammanhållet vårdförlopp för förstagångsinsjuknande i schizofreni. Fokus på rätt medicin till rätt patient och ett nära samarbete med patientens nätverk så som familj, boendepersonal eller företrädare. Det ofta tid för patienter att acceptera att man har en sjukdom och speciellt en psykisk sjukdom som ofta är stigmatiserad. Att låta patienten delta i beslut och leda vägen framåt är centralt för vårt arbetssätt.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2486
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Beatrice Carlsson, 070-0816982
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-06

Tillbaka till lediga jobb