NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Öppenvårdsmottagning Trollhättan

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Om verksamheten
Psykiatriska öppenvårdsmottagningen ses som basen i den specialistpsykiatriska verksamheten där målet är att, så långt som möjligt, utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera i patientens närmiljö. Målgruppen är personer som har behov av psykiatrisk specialistvård för exempelvis personer med svår depression, bipolär sjukdom, svår personlighetsstörning, svåra ångesttillstånd, samsjuklighet, det vill säga psykisk störning/sjukdom med samtidigt missbruk/beroende, samt utredning och behandling av ADHD.

Som sjuksköterska hos oss på mottagningen kommer du att vara en del av vår arbetsgrupp som består av cirka 40 personer. Du ingår i en grupp som består av tio sjuksköterskor som arbetar dagtid och sex sjuksköterskor som arbetar i vårt mobila akutteam.

Vi är fördelade på tre team bestående av läkare, psykologer, kuratorer, psykoterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, skötare, rehabkoordinator, fysioterapeut och teamsekreterare.

Vi är måna om en nära och god samverkan med våra vårdgrannar, såsom kommun och primärvård men även gentemot försäkringskassa och arbetsförmedling.

Vår ambition är att erbjuda och skapa förutsättningar för ett stimulerande och utvecklande arbete på vår mottagning där du arbetar tillsammans med väl inarbetade kollegor med en god arbetsgemenskap.

Hur ser en arbetsdag ut?
Som sjuksköterska hos oss kommer dina arbetsuppgifter bland annat bestå av omvårdnads-och behandlingsarbete i form av medicinuppföljning, bedömningssamtal, telefonrådgivning, vårdplanering, vårddokumentation samt stabilisering-, stöd- och samtalsterapier. Behandlingsarbetet kan ske såväl enskilt som i grupp.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning i psykiatri. Det är meriterande om du har utbildning i KBT och DBT.

Vi ser det som en stor tillgång om du har erfarenhet från psykiatrisk verksamhet och ett stort intresse för och en god kunskap i psykiatri. Arbetet kräver att du har en personlig mognad, har vana och tycker om att arbeta självständigt samt att du är van att ta egna beslut. Vi förutsätter att du är strukturerad, tydlig och ordningsam.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter egenskaper såsom flexibilitet och god social kompetens där humor, framåtanda och positivt tänkande är en klar merit.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2164
Kontakt
  • Jessica Rosengren, Vårdenhetschef, 010-4355975
  • Lars Korp, Teamledare, 010-4356484
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 010-4356484
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb