Närhälsan Mölnlycke vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Vår välfungerande och välbemannade vårdcentral ligger mitt i Mölnlycke, nära till Göteborg med goda förbindelser. Mölnlycke är en växande ort där vårdcentralen har ungefär 14 000 listade, en blandad befolkning av ortens äldre invånare, nyinflyttade barnfamiljer och landsbygdsbefolkningen.

Vårdcentralen har ca 45 anställda varav sex distriktsläkare, en geriatriker och fem ST-läkare. Här finns diabetes- och astma/KOL-mottagning, distriktssköterskemottagning, undersköterskemottagning, lab med BMA, psykosocialt team, rehab-koordinator, dietist, medicinska sekreterare, BVC och familjecentral. Det är en stabil personalstyrka med korta besluts- och kommunikationsvägar. I huset finns även rehab, ungdomsmottagning, barnmorskemottagning samt enheten för ungas psykiska hälsa. Barn- och ungdomsmedicin finns i grannhuset. Vi har ett välfungerande samarbete med Härryda kommun avseende hemsjukvård och särskilda boenden. Vid vårdcentralen bedrivs även allmänmedicinsk forskning i samarbete med Göteborgs Universitet.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Dina arbetsuppgifter på vårdcentralen spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar det allmänmedicinska området där du möter patienter i alla åldrar och situationer. Hos oss blir du en del av ett team som arbetar för invånarnas hälsa genom rådgivning, behandling och hälsofrämjande arbete. Du kommer få arbeta med telefonrådgivning, självständigt mottagningsarbete samt teamarbete med distriktsläkare och ST-läkare för patienter i alla åldrar.

Vi bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete där du själv har möjlighet att påverka och bidra. Vi arbetar i journalsystemet AsynjaVisph.

Länk till Närhälsans hemsida, arbeta som sjuksköterska på vårdcentral: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/for-dig-som-sjukskoterska/

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom primärvård.

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter. I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga kontakter. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölnlycke
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2142
Kontakt
  • Anette Aldenbratt Astorga, Vårdcentralchef, 0708-782364
Facklig företrädare
  • Therese de Don, Vårdförbundet, 0700-823646
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb