Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Njurmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Njurmedicin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) utvecklas och växer, vi söker nu fler specialistläkare. Vår verksamhet omfattar en njurmedicinsk vårdavdelning, en mottagning för polikliniskt omhändertagande av patienter med njursjukdomar och njurtransplanterade patienter. Vi har även en peritonealdialysmottagning och tre hemodialysmottagningar. Vi bedriver, förutom specialiserad länssjukvård, även regional specialistsjukvård och är Västra Götalandsregionens sista utpost vid njurmedicinska frågor. Njurmedicin finns på Östra sjukhuset, Mölndals sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset. Vi är totalt cirka 180 medarbetare, varav 20 är läkare. 

Arbetsuppgifter

Som läkare på Njurmedicin får du möjlighet att arbeta på samtliga enheter inom verksamheten. Du som börjar hos oss kommer till ett engagerat team av kompetenta kollegor. Vi värdesätter att kunna utbyta erfarenheter och kompetens och få tillfälle till eftertanke, detta har vi avsatt tid för i teamet. I din roll som läkare får du arbeta med följande:

  • Vara patientansvarig läkare (PAL) och följa dina patienter under lång tid
  • Behandla patienter med njurmedicinska och invärtesmedicinska diagnoser
  • Sköta patienter med olika slags dialys och patienter som är njurtransplanterade
  • Delta i den njurmedicinska jourverksamheten på sjukhuset, vilket innebär beredskap i hemmet med kort inställelsetid
  • Vara aktiv i undervisning av läkarstudenter samt internutbildning av medarbetare

Bakjour finns tillgänglig för dig som inte har specialistkompetens inom njurmedicin. Om du är intresserad av forskning är vi mycket positiva till detta. Det finns även möjlighet att genomföra forskarutbildning parallellt med det kliniska arbetet. Du som är ny kommer att märka att vi månar om varandra och att vi har ett välfungerande samarbete och dialog yrkeskategorierna emellan. Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter dina behov och din kompetens. Vi har ett öppet klimat här vilket betyder att det ska kännas bra för dig att komma med frågor.  

Om dig

Du har svensk läkarlegitimation och är specialistutbildad inom njurmedicin eller internmedicin. Du har förmåga att självständigt strukturera ditt arbete och kan vara flexibel utifrån vad situationen kräver. Du är bra på att se helheten, har en problemlösande inställning och tycker det är viktigt med ett välfungerande samarbete i teamet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av denna tjänst.

Varmt välkommen med din ansökan!  

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2119
Kontakt
  • Sektionschef Cecilia Rosander, 031-3429742
Facklig företrädare
  • SACO, Ylva Östlund , 031-3429332
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb