Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Blodgivningsenheten GeBlod

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vi söker nu en vikarierande kommunikatör då en av de ordinarie kommunikatörerna kommer vara föräldraledig under ett år. Vi söker dig som snabbt kan sätta dig in i verksamhetens behov av kommunikation och som vill bidra till ökad blodgivning!

Om oss

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin ansvarar bland annat för insamling av blod genom blodgivning och försörjer sjukvården med blodkomponenter. Huvudfokus i ditt uppdrag är att genomföra kommunikationsinsatser i syfte att behålla blodgivare och rekrytera nya blodgivare utifrån verksamhetens mål att öka blodgivningen. Blodgivningsenheten GeBlod är en av sex enheter inom Klinisk immunologi och transfusionsmedicin och består av GeBlod i Nordstan och GeBlod på Frölunda Torg samt en mobil enhet, blodmobilen. Verksamheten har också blodgivningsenheter geografiskt utspridda i Västra Götalandsregionen. GeBlod riktar sig mot allmänheten och dess vilja att på frivillig basis göra skillnad. I rollen som kommunikatör verkar du på uppdrag av avdelningschef och samarbetar med kommunikatörskollega, enhetschefer, läkare, stab och olika nyckelroller.

Arbetsuppgifter

Du har tillsammans med en kommunikatörskollega ett strategiskt och operativt ansvar för kommunikationsinsatser. Din roll kommer ha fokus på externa samarbeten med företag och andra organisationer. I rollen ingår att genomföra presentationer och delta i planering och genomförande av stora och små externa event. Du kommer även ha kontakt med press, radio och kommunicera i sociala medier. Du producerar nyheter och texter relaterade till blod och blodgivning samt arbetar med bild, ljud och film i analoga och digitala kanaler. Du underhåller och administrerar verksamhetens digitala kommunikation såsom hemsidor, sociala medier och övriga kontaktsystem. Du agerar beställare i köp av löpande kommunikationstjänster, inklusive reklam och annonsmaterial. Du ingår även i nationellt samarbete med regionblodcentralerna i Sverige inom området PR och kommunikation.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen inom kommunikation, journalistik eller motsvarande samt har tidigare erfarenhet som kommunikatör. Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig sektor och arbete i en politiskt styrd organisation. Det är också meriterande om du har sälj- och marknadserfarenheter samt vana vid att jobba med event. Du är en god skribent med hög stilistisk förmåga och har erfarenhet av film, foto och arbete med sociala medier. Du har minst grundläggande kunskaper i verktyg för bildbehandling och layout.

Som person kombinerar du flexibilitet med förmågan att arbeta strukturerat och planerat. Du gillar när det händer mycket och drivs av att genomföra kommunikation som ger effekt och gör nytta. Du är idérik och kan snabbt sätta dig in i verksamhetens behov av kommunikation samt arbeta självständigt. Du har hög social kompetens, en nätverkande personlighet och kan möta olika slags människor. Du väcker förtroende och har lätt för att få med dig andra. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi ser mycket fram emot att ta del av din ansökan och läser ansökningar löpande.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2109
Kontakt
  • Anna-Karin Norrman, Avdelningschef, 072-2211909
Facklig företrädare
  • Pauline Isakson, SACO, 070-0903783
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb