Närhälsan Partille vårdcentral, enhet Ungas Psykiska Hälsa

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Partille vårdcentral är belägen i Partille kommun och ligger i Partille centrum, strax öster om Göteborg. Det tar 10 min med tåg från centrala Göteborg. Vi är stolta över att vi nu av regionen fått förtroendet och tilläggsuppdraget att starta upp och bedriva en första linjens mottagning för barn och ungdomar 6 år till 18 år med lindriga psykiska besvär.
Om du vill läsa mer om uppdraget kan du göra det här: Ungas psykiska hälsa, UPH – tilläggsuppdrag - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se) 

Vi har 12 000 listade medborgare som speglar stadsdelens demografi med variation av olika kulturer, socioekonomi och åldrar. Vid vårdcentralen arbetar ca 40 medarbetare som har bred kompetens och stort engagemang. Vi arbetar aktivt för att utveckla verksamheten och har flera pågående förbättringsarbeten. Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i en anställning i Närhälsan: Fördelar och förmåner - Närhälsan (narhalsan.se)

Om arbetet

I december 2022 startade vi upp en ny mottagning - Ungas psykiska hälsa (UPH) i Partille. Arbetet i primärvården präglas av en helhetssyn på människor och vi har i uppdrag att erbjuda barn och ungdomar med psykisk ohälsa ett tidigt och adekvat omhändertagande. Som kurator arbetar du i nära samverkan med övrig primärvårdspersonal.

Du kommer att arbeta med att utreda och bedöma barn och ungdomar med psykisk ohälsa samt psykosociala faktorers betydelse och utifrån det föreslå och genomföra lämpliga insatser. Du samverkar med andra aktörer t.ex. skola och socialtjänst där du även deltar på SIP-möten. Behandlande insatser vid nedstämdhet, ångest och självskadebeteenden samt rådgivning, stöd- och krissamtal ingår i ditt uppdrag. Du blir en viktig kontakt för föräldrastöd såväl individuellt som i grupp och genomför även andra gruppbehandlingar som oroshantering, AFFEKT och ABC.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator med KBT-kompetens[SE1] . Vi ser gärna att du har erfarenhet inom primärvård och arbete med barn och ungdomar.

Du är trygg i din yrkesroll och känner dig bekväm med självständiga bedömningar. Vi ser gärna att du tar en aktiv roll i vårt utvecklingsarbete med integrerad beteendehälsa, är intresserad av kvalitetetsarbete och har intresse för att förmedla kunskap och information kring psykisk hälsa till dina kollegor.

För att trivas i rollen behöver du vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Att du agerar professionellt och har ett gott bemötande mot patienter och kollegor är en självklarhet. du delar även Närhälsans kärnvärden; Pålitlig, omtänksam och nytänkande. 

Övrigt

Intervjuer på vårdcentral kommer att hållas löpande.

Tjänsten avser ett vikariat på 14 månader och 50%.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Juni eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Partille
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1627
Kontakt
  • Anne Devall Granelli, Vårdcentralchef, 073-0235282
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet, SSR, 072-2063558
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb